15:57:22 28.03.2024
Stiri

EXPLICAȚIA șefului de la Guvern: De ce se cere REZILIEREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

Actualitate 10.07.2020 19:23 Vizualizări1694 Autor: Ziarul National
EXPLICAȚIA șefului de la Guvern: De ce se cere REZILIEREA contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău


Agenția Proprietății Publice (APP) i-a înaintat companiei „Avia Invest” SRL o notificare prin care o anunță că solicită rezilierea contractului privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, încheiat în anul 2013.

Decizia a fost luată din cauză că „Avia Invest” nu și-ar îndeplini obligațiunile asumate în contractul încheiat cu statul.

„SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiunile de edificare a obiectivelor concesionale, nu a îndeplinit nici etapa I, nici etapa II și nici nu a venit cu acea garanție de bună execuție în valoare de un milion de euro. Sunt articole în contractul de concesiune care prevăd clar posibilitatea de reziliere a contractului atunci când compania nu-și îndeplinește aceste obligațiuni”, a explicat astăzi la Guvern premierul Ion Chicu.

Menționăm că APP a trimis această notificare pe 8 iulie curent, acuzând „Avia Invest” că a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro. Compania are la dispoziție 180 de zile pentru a îndeplini restanțele semnalate.

SRL „Avia Invest” acuză, la rândul ei, că acțiunile APP ar fi „o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț”.

„Presiunile au la bază interesele economice personale ale lui Igor Dodon, care nu se arată deranjat de faptul că prin această atitudine a transformat R. Moldova într-o zonă roșie pentru investitorii internaționali, inclusiv cei din Rusia, pe care șeful statului îi cheamă să facă afaceri”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md