Stop cadru: Diacov, către PAS și Platforma DA: Vreți „nașaru” încă un deputat? Ciobanu: PD este campion la cumpărarea deputaților

Traseismul politic din nou subiect de dispută la ședința Parlamentului, după revenirea lui Ștefan Gațcan la ședința în plen. Deputata Maria Ciobanu a adus acuzații Partidului Democrat, pe care l-a catalogat ca fiind „campion la cumpărarea deputaților și înflorirea traseismului”.

„Ce a făcut domnul deputat Gațcan e o rușine pentru tot Parlamentul Republici Moldova. A ajuns Parlamentului de hal, fără de hal. Dacă a mai rămas ceva din șira spinării și nu e stâlcită complet, rog să părăsiți Parlamentul”, a spus Maria Ciobanu.

În replică Dumitru Diacov a făcut aluzii că cei din PAS și Platforma DA ar avea de câștigat din acest traseism.

„Eu multe am văzut în Parlamentul Republicii Moldova, dar ceea ce se întâmplă acum pur și simplu mă miră. Ia uitați-vă, Pro-Moldova e liniștită. A luat unul, plus unul, minus unul. Mă miră că voi cel mai tare retrăiți pentru chestia asta. PAS și Da înseamnă că au fost ideologii, voi cu co-finanțarea, sau vreți nașaru (n.r. gratis) încă un deputat? Am vrut să dau replică doamnei care a fost în vreo patru partide. PDM nu s-a ocupat niciodată cu tranzitarea deputaților. Niciodată! PD a suferit și suferă din cauza asta! Eu recunosc că în PD au fost câteva persoane, 2-3 persoane, care s-au ocupat cu chestia asta și se ocupă și acum ca foști membri. Doamna care a fost la trei partide, PD e curat ca lacrima. Eu propun să terminăm bazarul acesta”, a conchis Diacov.

Amintim că deputatul Ștefan Gațcan a revenit în Parlament pentru a oferi țării „o guvernare puternică și eficientă”. Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, acesta afirmă că este începător în politică, motiv pentru care s-a lăsat atras în unele jocuri. Mai mult, deputatul spune că va sprijini PSRM în continuare.


Pub