Guvernul Chicu, între asumare și moțiune de cenzură. Ce spune Igor Dodon

„Dacă Alianța Haosului PAS, PPDA și partidele oligarhilor Plahotniuc și Sor, nu vor depune moțiune ce cenzură, Guvernul poate trece imediat la implementarea acestui pachet social pentru ajutarea cetățenilor. Dacă se va depune moțiune de cenzură, noi vom veni cu noi și noi soluții pentru ca banii să ajungă oricum la oameni” - aceasta este reacția șefului statului, după ce premierul Ion Chicu a reușit, din a patra încercare, să-și prezinte proiectul de asumare de răspundere în plenul Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

„Salut faptul că în Parlament a fost în sfârșit asigurat cvorumul necesar pentru ca Guvernul să mai facă încă un pas important în acțiunea sa de a ajuta financiar cetățenii, de a majora salariile medicilor, a da un ajutor financiar pensionarilor, agricultorilor și altor categorii.

Așa cum am promis, banii vor ajunge la oameni oricât de tare s-ar împotrivi Maia Sandu, Plahotniuc, Sor, Candu, Năstase și toată această Alianță a Haosului pe care ei au creat-o. Pentru modul în care au încercat să blocheze inclusiv astăzi ca banii să ajungă la cetățeni, să le fie rușine! În rest sunt sigur că oamenii o să-i judece la vot”, a scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Premierul Ion Chicu a prezentat astăzi în fața deputaților asumarea de răspundere pe mai multe proiecte de rectificare a bugetului, care prevăd majorarea salariilor medicilor, dar și acordarea de indemnizații unor alte categorii de persoane.

Potrivit procedurii, după prezentarea asumării în plen, deputații au la dispoziție 72 e ore să înaininteze o moțiune de cenzură împotriva Executivului, în cazul în care nu sunt de acord cu prevederile proiectelor adoptate prin asumare. Dacă moțiunea de cenzură este votată de 51 de deputați, cabinetul de miniștri este demis. Dacă aceasta nu acumulează numărul necesar de voturi, asumarea de răspundere intră în vigoare, iar Guvernul își continuă activitatea.


Pub