(video) Reacția lui Alexandru Botnari la acuzațiile ANI: Primarul de Hîncești va contesta decizia

Primarul de Hîncești, Alexandru Botnari, a venit cu o reacție în urma acuzațiilor aduse de Autoritatea Națională de Integritate. Acesta spune că va contesta decizia ANI de astăzi.

„Acest demers la Autoritatea Națională de Integritate este făcut de către Petrușanu Marcel, fost concurent electoral de la partidul Pas a Maiei Sandu, care acuma nu mai este în acest partid, și se ocupă de scris în loc să ia alte decizii.

Nu sunt de acord cu această decizie, fiindcă se vorbește despre arenda unui teren, la licitația căruia a participat feciorul meu, și este doar arenda terenului, prin care vin bani în buget și nicidecum nu este un prejudiciu adus autorităților publice locale sau primăriei.

Decizia de arendă a acestui teren aparține consiliului. Totodată la Comisia de licitație nu am participat”, a declarat Botnari.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința unui primar care ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese prin încheierea unui contract de arendă cu fiul său.

Potrivit materialelor probatorii din dosar, în ianuarie 2018, alesul local, fiind primar, ar fi încheiat un contract de arendă a unui teren destinat zonei de agrement și amplasat în intravilanul municipiului Hîncești, care ar fi fost adjudecat de fiul său în rezultatul unei licitații.


Pub