(video) Andrei Năstase: Igor Dodon vrea ca Maia Sandu să ajungă în turul doi, pentru că a bătut-o o dată în 2016 și crede că așa ar fi bine pentru el

Liderul Platformei DA spune că „se vede cu ochiul liber” dorința actualului șef de stat de a o avea drept contracandidat în turul doi la prezidențiale pe lidera PAS, Maia Sandu, pe care a învins-o în cursa din 2016. „Iar Maia Sandu vrea să ajungă încă o dată acolo”, a declarat Andrei Năstase la „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Foto: UNIMEDIA

Președintele Platformei DA, care și-a anunțat deja candidatura pentru viitoarele alegeri prezidențiale, spune că Guvernul, indiferent care ar fi acesta, nu trebuie să vină cu proiecte adoptate prin asumare de răspundere, atât timp cât modificările nu reprezintă o urgență. Executivul nu poate ignora Parlamentul, iar asumarea de răspundere nu trebuie să fie folosite drept trambuline electorale, crede politicianul.

„Iată ceea ce s-a făcut de-a lungul timpului în Republica Moldova: Își asumă responsabilitatea în condiții avantajoase pentru ei.

Unii și-au asumat răspunderea pentru justiție, crezând că în acest mod își fac o trambulină pentru prezidențiale, alții își fac această trambulină tot pentru viitoarele prezidențiale și mai puțin contează nevoile oamenilor.

Asumările se fac atunci când este ceva de urgență, Parlamentul este în vacanță, de exemplu, dar nu ceri salarii majorate în septembrie prin asumare, pentru că toate se pot face prin procedură ordinară parlamentară”, a explicat Andrei Năstase, care a criticat și anterior asumarea de răspundere a premierului Maiei Sandu din toamna lui 2019, pe un șir de modificări la Legea Procuraturii, care a condus într-un final la căderea Executivului și preluarea guvernării de către Partidul Socialiștilor.

„Cea ce se face acum - vor să creeze o pereche - PSRM, pe stânga și pe dreapta alt partid.

Igor Dodon consideră, fiind consiliat și de către alții, că Maia Sandu trebuie să ajungă în turul doi împreună cu el, pentru că a bătut-o o dată în 2016 și așa ar fi bine și Maia Sandu vrea să ajungă încă o dată acolo.

Igor Dodon asta își dorește, se vede cu ochiul liber. Altfel, vă imaginați că Igor Dodon mă vrea pe mine în turul doi?

Iată de ce este atât de important ca oamenii să nu se lase manipulați de analiști și politicieni contextuali și de sondaje scrise pe genunchi. Să nu trăim din percepții, ci din adevăr”, a mai spus Năstase.

Atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon încă nu și-au anunțat oficial candidaturile pentru alegerile prezidențiale, anunțate pentru 1 noiembrie 2020. Sondajele le oferă lor cele mai mari șanse de a ajunge în turul doi al scrutinului. Cei doi lideri au luptat pentru fotoliul prezidențial și în 2016, iar Igor Dodon a învins-o atunci pe Maia Sandu.


Pub