09:19:03 23.04.2024
Stiri

LIVE VIDEO // Procedura de asumare a răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, LEGALIZATĂ: În sală sunt 51 de deputați și a intrat și OPOZIȚIA. Chicu, HUIDUIT

Actualitate 09.07.2020 09:55 Vizualizări1289 Autor: Ziarul National
LIVE VIDEO // Procedura de asumare a răspunderii Guvernului în fața Parlamentului, LEGALIZATĂ: În sală sunt 51 de deputați și a intrat și OPOZIȚIA. Chicu, HUIDUIT


UPDATE // Procedura de asumare a răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pentru modificarea bugetului de stat a fost consumată, după ce premierul Ion Chicu a ieșit în fața deputaților și a prezentat principalele inițiative ale Executivului.

Din acest moment, deputații au la dispoziție 72 de ore pentru a depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă nu sunt de acord cu această asumare de răspundere.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîii, a anunțat o pauză de zece minute, după care deputații urmează să aprobe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Legislativului și să purceadă la dezbaterea subiectelor anunțate.

UPDATE // Premierul Ion Chicu a ieșit la tribună să prezinte proiectele pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea, la propunerea democratului Dumitru Diacov, iar opoziția l-a huiduit: „Rușine!”, „Afară!”.



UPDATE // După ce, în debutul ședinței s-a anunțat că există cvorum, fiind prezenți 51 de deputați ai PSRM și PD, plus independentul Alexandru Oleinic, au început să intre în sală și deputații din opoziție, mai exact cei de la PAS și PPDA.

*************************************

Conducerea Parlamentului a decis să convoace pentru a patra oară ședința Legislativului, pentru a legaliza asumarea de răspundere a Guvernului în ceea ce privește modificarea bugetului de stat.

Primele trei ședințe au eșuat din lipsă de cvorum. Opoziția, care a boicotat acele ședințe, a somat Guvernul să trimită inițiativele în Parlament pentru a le aproba în procedură normală, fără ca președintele Igor Dodon „să deconecteze Parlamentul când vrea”.

CITIȚI și Dodon i-a acuzat pe deputații PAS și PPDA că ar fi fost „CUMPĂRAȚI” de Candu, că fac parte din „alianța HAOSULUI”, după care i-a chemat la cooperare: „Eu sper Andrian Candu nu v-a cumpărat încă pe toți...”

Teoretic, actuala guvernare PSRM-PD ar avea 51 de mandate necesare pentru desfășurarea ședinței, după revenirea lui Ștefan Gațcan în R. Moldova și „răsplătirea” independentului Alexandru Oleinic cu o funcție în Guvern pentru fiica sa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md