17:04:21 24.04.2024
Stiri

SCANDAL la Parlament, după revenirea lui Gațcan, fără să fie plasat în carantină: „Pe unde ați umblat, v-ați recuperat, aveți toți dinții în gură, sunt reduceri la mall? Dacă v-a mai rămas ceva din șira spinării, plecați din Parlament!”

Actualitate 09.07.2020 11:32 Vizualizări1856 Autor: Ziarul National
SCANDAL la Parlament, după revenirea lui Gațcan, fără să fie plasat în carantină: „Pe unde ați umblat, v-ați recuperat, aveți toți dinții în gură, sunt reduceri la mall? Dacă v-a mai rămas ceva din șira spinării, plecați din Parlament!” Foto: Sergiu Litvinenco


Revenirea deputatului Ștefan Gațcan în Parlament cu explicația că nu mai renunță la mandat și rămâne lângă socialiști a iscat un adevărat scandal la ședința de astăzi a Legislativului.

„Dle Gațan, cetățenii vor să le spuneți pe unde ați umblat, pe unde v-ați recuperat, aveți toți dinții din gură, sunt reduceri la mall?”, s-a interesat deputata Platformei DA, Maria Ciobanu, cu referire la faptul că Gațcan a fost susprins într-un hotel din Iași în această săptămână. Tot Ciobanu i-a cerut lui Gațcan „să plece din Parlament, davă v-a mai rămas ceva din șira spinării”.

Și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a vrut să afle care este „statutul cererii de demisie” pe care o depusese anterior acest deputat, iar socialistul Vasile Bolea a declarat că Gațcan și-a retras-o, fapt ce a provocat râsete în sală.

Vasile Năstase de la Platforma DA l-a întrebat pe Ștefan Gațcan ce exemplu oferă cetățenilor R. Moldova, inclusiv din postura sa de deputat și medic, din moment ce nu respectă legislația și nu stă 14 zile în carantină, după ce a revenit ieri în republică.

CITIȚI și Revenit în Parlament, după ce a FUGIT din R. Moldova, Ștefan Gațcan oferă DETALII despre dispariția sa MISTERIOASĂ: „M-am prins într-un joc politic și, în momentul când am înțeles că...”

Socialistul Vlad Bătrâncea i-a luat apărarea lui Gațcan, arătându-se indignat că în Parlament „sunt atâția avocați ai unei grupări oligarhice care corupe deputații și exercită presiuni asupra lui Gațcan”.

În dispută a intervenit deputatul PAS Lilian Carp care a accentuat că ceea ce s-a întâmplat cu Gațcan este „un caz fără precedent” și ar trebui să reprezinte un punct de pornire pentru a „curăți Parlamentul”, îndemnându-i pe socialiști să nu umble „cu coroana”, aluzie la ceea ce au făcut aceștia la clinica lui Gațcan în ziua când a anunțat că pleacă la „Pro Moldova”.

Potrivit lui Carp, numai în R. Moldova „poți să arunci curcani peste gard și ulterior să devii prim-ministru, să pui seara coroane, iar a doua zi poți să duci și flori”, iar procurorul general Alexandru Stoianoglo ar trebui să „nu stea închis în cușcă”, ci să acționeze.

„Noi de șapte luni am scos imunitatea unor deputați, dar Stoianoglo a eliberat niște inși din închisoare”, a punctat Carp.

Alexandru Slusari a amintit colaborarea dintre socialiști și democrați din ultimii patru ani, când traseismul era parte din guvernarea democraților, iar Ștefan Gațcan avea treabă cu Fundația „Edelweiss” a lui Plahotniuc.

„Partidul Democrat nu s-a ocupat cu tranzacționarea deputaților. PD suferă din cauza asta. PD este curat ca lacrima”, a declarat Dumitru Diacov, stârnind amuzamentul deputaților.

Menționăm că Ștefan Gațcan a explicat pe Facebook că nu prea are experiență politică, a făcut greșeli, dar a înțeles de ce este necesară prezența sa în Parlament și de aceea nu-și mai depune, deocamdată, mandatul de deputat.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md