Un fost deputat PD, denunțat la Procuratură de către ANI. Ce încălcări au fost depistate

Fostul deputat PD, Cornel Dudnic, este învinuit de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) că ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților, în perioada exercitării mandatului său în Parlament. Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală despre acest caz, iar Cornel Dudnic a contestat actul de constatare al ANI în instanța de contecios administrativ.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, Cornel Dudnic a admis dublă stare de incompatibilitate, deținând alte două funcții – calitatea de prim-vicepreședinte în cadrul unei federații sportive și cea de administrator al unui SRL.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, având la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții.

Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Pe de altă parte, Cornel Dudnic a contestat în instanța de contecios administrativ actul de constatare emis de ANI. Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va aplica în privința fostului deputat interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de 3 ani.

Actul de constatare al ANI poate fi văzut mai jos.


Pub