Andrian Candu: Pro-Moldova o va susține pe Maia Sandu la prezidențiale. PAS: Ne-au fost suficienți 30 de mii de sirieni

Pro-Moldova este gata să o susțină pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale. Cel puțin asta spune Andrian Candu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Mai mult, Candu a venit cu ideea creării unui staff comun cu cei din PAS.

„Este o opțiune pe care am discutat-o cu colegii din Pro-Moldova. Este cazul să ne consolidăm toți. Și nu doar prin a ieși prin fața publicului și a spune că gata, noi susținem candidatul. Dar, de exemplu, crearea unor echipe comune ca staff electoral, echipe în teritoriu voluntare, poate din punct de vedere a unui suport de logistică”.

Candu spune că Maia Sandu este candidatul care ar putea să îi țină piept lui Igor Dodon. „Dacă se decide că nu, în primul tur merge fiecare pe cont propriu, în turul doi am putea să mergem pe acest exercițiu”, a punctat Candu. Andrian Candu afirmă că pentru acest suport, Pro Moldova nu va impune nicio condiție.

În urma acestei declarații, UNIMEDIA a cerut reacția celor din Partidul Acțiune și Solidaritate. Astfel, vecepreședintele PAS, Igor Grosu, respinge propunerea lui Candu. „Mulțumesc. Ne-au fost suficienți 30000 de sirieni”, se arată în reacție.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc în această toamnă, pe 1 noiembrie. Ieri, Curtea Constituțională a decis că scrutinul parlamentar nu poate fi organizat concomitent cu cel prezidențial. Potrivit Curții, într-o asemenea situație ar fi invalidată interdicția dizolvării Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui RM.

Anterior, șeful statului a declarat că alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în februarie 2021.


Pub