(video) Două proiecte ale formațiunilor Pro-Moldova și Șor, făcute „cu ou și oțet” la Guvern. Fadei Nagacevschi: Se încearcă sustragerea atenției de la furtul miliardului și Ilan Șor

Două proiecte ale formațiunilor Pro Moldova și Șor au fost dur criticate în cadrul ședinței de astăzi a Guvernul.

Primul proiect înaintat de grupul Candu a fost pentru interpretarea articolului 58 cu privire la sănătatea publică. Ministrul Justiției spune că din punct de vedere tehnic avizul este negativ. „Este un proiect de dragul proiectului. Din punct de vedere politic este de a bate apa în piuă și de a sustrage atenția de la discuțiile privind furtul miliardului și de a proteja cu orice mijloace beneficiarul”, a zis Nacevschi.

Cât ține de proiectul înaintat de cei din Șor, care vine pentru modificarea articolului 13 din codul electoral. „Această inițiativă este deja pregătită de „grupirovca” Partidului Șor. Scopul acestui proiect este, cică de a suspenda pe perioada electorală mandatul președintelui Republici Moldova, care este ales de către popor. Scopul acestui proiect este de a atrage atenția de la discuțiile despre Șor și de a discuta despre Igor Dodon. Nici din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere a bunului simț nu se încadrează”, a punctat Nagacevschi.

Prim-ministrul Ion Chicu a continuat pe aceeași idee, criticând aceste inițiative.


Pub