Covid-19 a răpus 11 oameni într-o zi, printre care două asistente medicale. Bilanțul se ridică la 614 morți

Ministerul Sănătății anunță în raportul de seară încă 10 decese cauzate de noul coronavirus, înregistrate în utlimele 24 de ore, dintre acestea, este vorba despre două asistente medicale de la spitalele din Bălți și Briceni. Astfel, bilanțul zilei este de 11 morți, iar cel total urcă la 614.

Foto: UNIMEDIA

Deces 605: Femeie de 57 ani, din raionul Ceadîr-Lunga, transferată de la Spitalul Clinic Republican, la SCM „Sfânta Treime”, pe 21 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 606: Bărbat de 59 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM “Sfânta Treime”, pe 7 iunie. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF III.

Deces 607: Bărbat de 80 ani, din raionul Ialoveni, transferat de la Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la Spitalul Clinic Republican, pe 23 iunie. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 608: Femeie de 89 ani, din raionul Ungheni, internată la IMSP SR Ungheni, pe 25 iunie. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiopatie ischemică.

Deces 609: Bărbat de 62 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 19 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 610: Bărbat de 66 ani, din raionul Ungheni, internat la Institutul Oncologic, pe 12 iunie. Comorbidităţi: leucemie acută.

Deces 611: Bărbat de 51 ani, din mun. Chişinău, internat la Dispensarul Republican de Narcologie, pe 29 mai. Comorbidităţi: encefalopolineuropatie, boală toxică a ficatului.

Deces 612: Femeie de 66 ani, din r-nul Vulcăneşti, internată la IMSP SR Comrat, pe 19 iunie. Comorbidităţi: hepatită cronică, ciroză hepatică.

Deces 613: Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă trecerea în nefiinţă a asistentei medicale Tatiana Ghimpu, de 57 ani, răpusă de infecţia Covid-19, care activa în calitate de asistentă medicală în cadrul Spitalului Raional Briceni. Tatiana Ghimpu a fost internată pe data de 21 iunie la Spitalul Raional Briceni, ulterior pe data de 27 iunie a fost transferată la Spitalul Raional Edineț.

Totodată, MSMPS confirmă decesul asistentei medicale din Bălți, care s-a stins astăzi din cauza infecţiei Covid-19. Melania Scorpan avea 65 de ani și activa în secţia ATI, Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Bălţi. Femeia a fost internată la Spitalul Clinic Bălţi, pe 22 iunie. Ea suferea şi de alte maladii concomitente.

Ministerul sănătății a adus un omagiu celor două asistente medicale și a exprimat condoleanțe familiilor acestora.

Până la ora actuală, 28 lucrători medicali au pierdut lupta cu noul Coronavirus.

Amintim că astăzi, 8 iulie 2020, au fost înregistrate 330 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, dintre care 15 au fost depistate în regiunea transnistreană. Dintre persoanele testate pozitiv astăzi, 17 sunt angajați ai sistemului de sănătate.

Numărul total de cazuri de Covid-19, înregistrate în țara noastră de la începutul pandemiei, este de 18 471.


Pub