„Pericol social”. Un moldovean a fost arestat și urmează a fi expulzat din Italia, după ce a bătut un cuplu gay

Un moldovean în vârstă de 19 ani urmează să fie expulzat de autoritățile italiene, pe motiv că ar prezenta „pericol social”. Acesta este învinuit că a agresat un cuplu de gay la gara Vernazza, în Cinque Terre, în timp ce așteptau trenul.

Foto: lanazione.it

Potrivit publicației Il Primato Nazionale, incidentul s-a întâmplat joia trecută, pe data de 2 iulie 2020. Cei doi bărbați gay, în vârstă de 30 de ani, care locuiau la Bologna, așteptau trenul în gara din parcul național italian Cinque Terre. Moldoveanu, care era împreună cu alți patru amici, a observat că cuplul se sărută. Acesta s-a apropiat de ei și a început să-i insulte, apoi a lovit unul dintre cei doi bărbați din față, după care a continuat să-i insulte pe ambii și să-i „pălmuiască”, conform presei locale.

Tânărul moldovean a fugit apoi în trenul care se îndrepta spre La Spezia, un oraș în regiunea Liguria. Acesta a fost prins, în cele din urmă, și arestat de către poliție la ieșirea din tren.

Autoritățile italiene au luat decizia de a-l expulza pe tânărul moldovean la scurt timp de la incident, însă acest lucru nu este deocamdată posibil. „În ciuda atacului, a cazierului judiciar și a problemelor legale de aflare pe teritoriul italian (permisul de ședere expirat), zborurile spre Moldova nu au fost reluate, din cauza pandemiei de coronavirus, menționează sursa.

Între timp, poliția a dispus reținerea acestuia într-un centru de plasament și repatriere, unde moldoveanul a fost deja escortat.

Odată repatriat, acesta nu va mai avea voie să revină în italia. El riscă să fie arestat pentru intrare ilegală pe teritoriul Italiei și întors la graniță.


Pub