România a înregistrat astăzi un număr record de 555 de cazuri noi de Covid-19. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Miercuri, în România au fost depistate 555 de cazuri noi de Covid-19, cel mai mare număr înregistrat într-o zi, de la începutul pandemiei, potrivit agenției de presă Agerpres. Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu un apel către români, pe care i-a îndemnat să respecte regulile de protecție și de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Foto: Europa FM

El a făcut apel la purtarea măştii de protecţie, la distanţă fizică şi la spălarea mâinilor.

„Până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am trecut prin starea de urgență, în care am luat măsuri dure, în care autoritățile au reacționat rapid, eficient, și am reușit să ținem evoluția sub control. Lucrurile, din păcate, vedem că nu au evoluat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Răspunderea în acest moment este împărțită între autorități și cetățeni. A fost o perioadă foarte dificilă și ar fi foarte, foarte păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune pe care le-am obținut până acum. Măsurile care trebuie luate sunt foarte simple: masca, distanța și, evident, spălat pe mâini”, a declarat președintele român.

Oficialul a spus că „nu este momentul să disperăm, dar nici să lăsăm garda jos”.

„Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la mare, și la munte, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine. Haideți să facem un efort, să continuăm. Nu lăsați garda jos, este în joc viața voastră și viața celor dragi vouă!”, a mai adăugat șeful statului român.

De la începutul pandemiei, în România au fost confirmate 30 175 de cazuri de Covid-19. În total, au fost vindecate 20 799 de pacienți, alții 1 817 au decedat.

Amintim că țara noastră astăzi, 8 iulie 2020, au fost înregistrate 330 de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Dintre persoanele testate pozitiv astăzi, 17 sunt angajați ai sistemului de sănătate.

Numărul total de cazuri de Covid-19, înregistrate în țara noastră de la începutul pandemiei, este de 18 471.


Pub