Noutăţi

IDIS „Viitorul” prezintă Buletinul informativ al proiectului UE „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, ediția de iunie

2020.07.09 Administrație publică Ana-Maria Veverița Imprimă

 

Muzeul de Istorie și Etnografie „Dumitru Scvorțov – Russu” din orașul Călărași a ales în acest an să marcheze într-un mod cu totul inedit Săptămâna Europeană a Energiei Durabile, care se desfășoară în perioada 22 – 26 iunie. O expoziție intitulată „Evoluția iluminatului de la opaițe, lumânări  – până la becul inteligent”, a fost amenajată și poate fi urmărită de ochii curioșilor în cadrul unui tur virtual al muzeului. Anul acesta s-a renunțat la primirea vizitatorilor, însă nu și la ideea de a expune palmaresul impunător de candelabre, candele, lumânări, dar și alte corpuri de iluminat din secolul IX, precum și sfeșnice, lămpi cu gaz, leduri moderne etc. Astfel, cei de acasă pot lesne intra prin intermediul gadget-urilor în incinta muzeului și face o excursie virtuală a acestei expoziții unicat.

Aflați din numărul opt al Buletinului informativ din cadrul proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” care este cel mai vechi corp de iluminat expus la Călărași în cadrul Săptămânii energetice, cum să citim corect etichetele energetice, de ce Feștelița are statut de sat inteligent energetic, dar și alte subiecte interesante.

În numărul de iunie 2020 al buletinului veți descoperi următoarele subiecte:

NOUTĂȚI: Un proiect realizat în Cantemir și Ocnița a câștigat Premiul UE pentru energie durabilă
NOUTĂȚI: Un parc cu panouri fotovoltaice cu capacitatea de 300 kilowaţi urmează a fi amenajat la Feștelița
NOUTĂȚI: Utilizarea resurselor energetice alternative ar putea cunoaște un avânt, prognozează IEA
NOUTĂȚI: Cum reducem consumul de energie stând acasă? Premier Energy va implementa încă un experiment social
SĂPTĂMÂNA ENERGIEI DURABILE LA CĂLĂRAȘI: O nouă expoziție la muzeul din Călărași. Vedeți cum a evoluat iluminatul
FINANȚARE PRIN CONVENȚIA PRIMARILOR: Convenția Primarilor pentru Climă și Energie oferă autorităților locale oportunități de accesare a finanțărilor pentru proiecte de energie regenerabilă
UTIL: Săptămâna Europeană a Energiei Durabile, în Republica Moldova. Cum să citim corect etichetele energetice
BUNE PRACTICI: Exemplu de bune practici: Feşteliţa are statut de sat inteligent energetic
GHIDUL TĂU ÎN EFICIENȚĂ ENERGETICĂ: Ce trebuie să știe cetățenii pentru a economisi energia electrică? Care sunt lecţiile învăţate privind modernizarea sistemului de iluminat public?

Mai multe informații găsiți în varianta integrală a Buletinului Informativ

Buletinul Informativ apare în cadrul proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”, implementat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor - proiecte demonstraționale" (CoM-DeP).

***

Pentru mai multe informații, contactați Ofițerul de presă al proiectului, Ana – Maria Veverița: ana.veverita@viitorul.org sau la numărul de telefon (0 22) 221844.

Inițiativa EU4Energy acoperă tot sprijinul UE ce vizează îmbunătățirea furnizării energiei, a securității energetice și conectivității, precum și promovarea eficienței energetice și a utilizării resurselor regenerabile în țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. UE oferă acest sprijin prin intermediul finanțării proiectelor și programelor care contribuie la reformarea piețelor energetice și la reducerea dependenței și consumului național de energie. Pe termen mai lung, aceasta face furnizarea de energie mai fiabilă, transparentă și accesibilă, reducând astfel deficitul energetic și facturile la energie atât pentru cetățeni, cât și pentru sectorul privat. Mai multă informație pe: www.EU4Energy.eu.

Urmărește-ne pe

rețele de socializare

Abonează-te la

Știri

Connect with us