22:32:36 18.04.2024
Stiri

Banca Mondială a plasat România în categoria țărilor cu VENITURI MARI

Actualitate 08.07.2020 16:20 Vizualizări878 Autor: Ziarul National
Banca Mondială a plasat România în categoria țărilor cu VENITURI MARI


Banca Mondială a plasat România în categoria țărilor cu venituri mari (Venitul Național Brut anual pe cap de locuitor mai mare de 12.535 de dolari). Clasamentul se raportează la anul 2019.

Banca Mondială grupează economiile lumii în patru categorii de venituri - țări cu venituri mici, mijlocii inferioare, mijlocii superioare și cu venituri mari.

Clasificările sunt actualizate în fiecare an la 1 iulie și se bazează pe VNB pe cap de locuitor în dolari (folosind cursurile de schimb ale metodei Atlas) din anul precedent (adică 2019 în acest caz).

Anul acesta zece țări au fost plasate într-o categorie diferită față de anul trecut. Banca Mondială precizează că în clasificarea publicată nu este reflectat impactul COVID-19 (fiind vorba de anul 2019). Precizăm că Venitul Național Brut exclude investițiile străine.

Care sunt țările care au avansat la o categorie superioară

Țările care au avansat la o categorie superioară sunt Benin, Indonezia, Mauritius, Nauru, Nepal, România și Tanzania. Totodată, au fost plasate într-o categorie inferioară Algeria, Sri Lanka și Sudan, transmite b1tv.ro.

În fiecare țară, factori precum creșterea economică, inflația, ratele de schimb și creșterea populației influențează VNB pe cap de locuitor. Revizuirile la metodele și datele conturilor naționale pot influența, de asemenea, VNB pe cap de locuitor. Datele actualizate privind datele VNB pe cap de locuitor pentru 2019 pot fi accesate aici.

Pentru a menține pragurile de clasificare a veniturilor în termeni reali, acestea sunt ajustate anual pentru inflație. Se utilizează deflatorul Special Drawing Rights (SDR), care este o medie ponderată a deflatoarelor PIB din China, Japonia, Regatul Unit, Statele Unite și Zona Euro. În acest an, pragurile s-au majorat în conformitate cu această măsură a inflației. Noile praguri (care trebuie comparate cu VNB pe cap de locuitor în USD curent, metoda Atlas) sunt următoarele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md