08:04:30 18.04.2024
Stiri

DOC // Două ONG-uri apropiate PSRM-ului insistă pe EVACUAREA Pietrei comemorative din PMAN, care ţine loc viitorului monument al victimelor OCUPAȚIEI sovietice. Anterior și Dodon amenința că o va face „pietriș”

Actualitate 08.07.2020 18:00 Vizualizări1809 Autor: Ziarul National
DOC // Două ONG-uri apropiate PSRM-ului insistă pe EVACUAREA Pietrei comemorative din PMAN, care ţine loc viitorului monument al victimelor OCUPAȚIEI sovietice. Anterior și Dodon amenința că o va face „pietriș”


După ce președintele Igor Dodon a amenințat, în anul 2017, că va transforma în „pietriș” Piatra comemorativă din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), două structuri afiliate PSRM-ului îi cer primarului general al capitalei, ex-socialistului Ion Ceban, să evacueze piatra care ţine loc viitorului monument al victimelor ocupaţiei sovietice.

Citește și: O altă INIȚIATIVĂ SCANDALOASĂ a lui Dodon. Promite să facă PIETRIȘ din piatra comemorativă pusă în PMAN în memoria victimelor OCUPAȚIEI sovietice

Sindicatul colaboratorilor organelor de forță din R. Moldova și asociația „Nașa Rodina - Moldova” i-au expediat primarului Ion Ceban scrisori în limba rusă, prin care solicită evacuarea din PMAN a Pietrei comemorative, care a fost instalată în anul 2010, după ce președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „Zi a ocupaţiei sovietice” în R. Moldova.

Citește și: VIDEO // Liberalii au pus SANTINELE la Piatra comemorativă din PMAN: „Dodon vrea s-o transforme în pietriș luna aceasta. O vom apăra 24 din 24”

„PSRM-ul și structurile afiliate lor se iau, din nou, de Piatra comemorativa din PMAN. Comunismul și ocupația ne-au adus execuții în masă, arestări motivate politic, la foamete organizată, la deportări, la deznaționalizate, colonizare și multe alte tragedii și nedreptăți. Au fost peste 1 milion de victime omenești numai pe teritoriul Basarabiei și Bucovinei în urma intrării pe teritoriul nostru a tancurilor sovietice, la 28 iunie 1940. Fiecare familie a avut de suferit”, a menționat fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Citește și: AVERTISMENTUL unui liberal pentru Dodon, care vrea să distrugă piatra comemorativă în memoria victimelor OCUPAȚIEI sovietice: „O să-și RUPĂ dinții”

Acesta a dat asigurări că, mai devreme sau mai târziu, în locul Pietrei comemorative va fi ridicat un monument în memoria tuturor victimelor ocupației sovietice, „așa cum am făcut în Scuarul Gării, în memoria deportaților”.






Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md