01:59:48 29.03.2024
Stiri

Operaţie de succes într-o clinică din Chişinău. Unui bărbat i-a fost înlăturată o tumoare cerebrală

Știri 08.07.2020 19:00 Vizualizări1364 Autor: Ziarul National
Operaţie de succes într-o clinică din Chişinău. Unui bărbat i-a fost înlăturată o tumoare cerebrală
Poză simbol


O intervenţie chirurgicală pentru înlăturarea tumorii cerebrale a fost efectuată marți, pe 7 iulie, într-o clinică din Chișinău. Medicii au îndepărtat o tumoare cerebrală, folosind o metodă minim invazivă, care permite distrugerea celulelor canceroase, fără a afecta țesutul sănătos.

Canal2.md scrie că operația a durat aproape cinci ore și a fost realizată de către doi neurochirurgi moldoveni – Dan Lîsîi și Vladimir Parpauț. Pacientul este din Hânceşti şi are 70 de ani. Acum două luni, bărbatul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, care a dat metastază cerebrală, iar din această cauză, pacientul nu-şi mai simţea picioarele și brațele.

Intervenția chirurgicală a fost realizată prin metoda craniotomiei microscopice. Chirurgii au folosit un endoscop special, dotat cu o cameră video, pe care l-au introdus în craniu printr-o incizie mică.

La doar trei ore de la intervenția chirurgicală, pacientul și-a revenit, iar peste o săptămână va fi externat. Cu toate acestea, reabilitarea va fi de durată, până la câteva luni.

Potrivit medicilor, anual, în R. Moldova sunt realizate câteva sute de intervenții chirurgicale cerebrale. Deşi spitalele dispun de echipament necesar, pacienții apelează în majoritatea cazurilor prea târziu la ajutorul medicilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md