Topul celor mai puternice pașapoarte din lume în 2020. Pe ce loc se situează Moldova

pasaport

Țările asiatice și-au consolidat poziția în clasamentul companiei «Henley Passport Index», un clasament oficial al celor mai puternice pașapoarte din lume, întocmit în funcție de numărul de țări în care deținătorii acestora pot călători fără viză. Pentru al treilea an consecutiv, Japonia ocupă primul loc în clasament, oferind cetățenilor săi acces fără vize în 191 de țări, potrivit datelor Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA). Singapore s-a poziționat pe locul doi, cu un număr de 190 de țări, în timp ce Coreea de Sud s-a clasat pe locul trei, lângă Germania, ambele oferind cetățenilor săi acces fără vize în 189 de țări din întreaga lume.

Moldova se află pe locul 49. Cetățenii Moldovei pot călători fără vize în 129 de țări. Aici puteți vedea lista țărilor în care putem intra doar cu pașaportul.

Țara vecină România este pe locul 17 în clasament cu un număr de 172 de țări care oferă acces cetățenilor români fără viză. Ucraina s-a clasat pe locul 44 cu un număr de 129 de țări.

Găsiți clasamentul țărilor, în funcție de influența pașaportului, în documentul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente