Un fost deputat democrat a admis dublă stare de incompatibilitate. ANI a sesizat Procuratura Generală

Anticoruptie.md
08/07/2020
Foto: zdg.md

Fostul deputat democrat Corneliu Dudnic a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, deținând în perioada în care era parlamentar, alte două funcții - cea de prim-vicepreședinte al unei federații sportive și cea de administrator al unui SRL. Inspectorii de la Autoritatea Națională de Integritate au emis act de constatare în privința lui Dudnic și au sesizat Procuratura Generală.

Inspectorul de integritate a stabilit că, având la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții.

Actul de constatare emis de ANI a fost contestat în instanța de contecios administrativ.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, Corneliu Dudnic va avea interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de trei ani.

Anticoruptie.md
08/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii