‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecoltele record de floarea soarelui din Ucraina și Rusia ar putea duce la reducerea...

Recoltele record de floarea soarelui din Ucraina și Rusia ar putea duce la reducerea prețurilor

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Conform diferitelor estimări, anul acesta recolta de floarea soarelui în Rusia va fi de 14,6-15,5 milioane de tone. Astfel, în sezonul 2020/21, Rusia și Ucraina, în condiții meteorologice bune, vor recolta în total 32 de milioane de tone de floarea soarelui, ceea ce ar putea fi un nou record, iar acest lucru va influența prețurile, scrie Agroinvestor.

Institutul de Conjuctură a Pieței Agricole (IKAR) prognozează o recoltă de floarea soarelui în Rusia de 15 milioane de tone, asociația de profil consideră că recolta va fi la nivelul anului trecut – puțin mai mult de 15 milioane de tone. În iunie, centrul analitic SovEcon și-a modificat prognoza pentru cultura de floarea soarelui de la 13,9 milioane tone la 14,6 milioane tone, iar conform prognozei din iunie a FAS USDA, recolta de floarea soarelui va fi de 15,5 milioane tone.

Cu toate că acestea sunt doar estimări intermediare, prognozele privind viitoarea recoltă deja afectează prețul uleiului de floarea soarelui și semințelor. Contractele pentru furnizarea de ulei din recolta 2019 sunt în mare parte îndeplinite, astfel, cererea se va reduce, ceea ce va duce la o scădere a prețului pentru floarea soarelui, spun analiștii agenției germane OilWorld.

Totodată, și politica de export a Rusiei în ceea ce privește floarea soarelui va avea un impact semnificativ asupra pieței.

Recolta estimată de floarea soarelui în Ucraina poate fi de 16-16,2 milioane tone, estimează analiștii APK-Inform. Totodată, portalul Latifundist raportează că pierderile de floarea soarelui în Ucraina pot varia de la 15% la 80% din cauza ploilor și a temperaturilor ridicate înregistrate în multe regiuni ale țării.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›