Chișinăul va avea cea mai tânără echipă de fotbal. Cum vor fi selectați copiii

Fotbalul este un sport iubit de către majoritatea persoanelor, iar pentru promovarea acestuia în rândul tinerilor, Primăria Chișinău a semnat, astăzi, un Acord de colaborare cu Clubul Sportiv pentru Copii și Tineret (CSCT) „Buiucani”, după ce Consiliul Municipal Chișinău a susținut prin vot acest parteneriat. „Chișinăul va avea echipă de fotbal, cea mai tânără echipă. Îndemn toată lumea să o susțină în divizia națională”, a scris primarul general, Ion Ceban.

Foto: Facebook/ Ion Ceban

„Acest acord, semnat astăzi, are drept scop principal dezvoltarea sportului de performanță în rândul copiilor, promovarea modului sănătos de viață și a fotbalului în municipiul Chișinău, prin susținerea echipelor divizionare ale CSCT „Buiucani”. Cu toții vrem ca tinerii fotbaliști din capitală să fie pregătiți mai bine și să obțină performanțe în ceea ce fac. Pentru atingerea acestui obiectiv, echipele urmează a fi susținute prin crearea condițiilor pentru participarea echipelor divizionare la concursuri de nivel național şi internațional, unde vor apăra cu demnitate Republica Moldova, plasându-se pe locuri de frunte”, a menționat Ion Ceban.

Edilul a precizat și ce acțiuni concrete planifică municipalitatea, în acest sens:

„Ne propunem: - Să susţinem echipele divizionare ale CSCT „Buiucani” în sezonul fotbalistic al anilor 2020-2023, promovând, astfel, imaginea Primăriei municipiului Chișinău la meciurile din cadrul campionatelor naționale, vizitate de un număr impunător de cetățeni ai capitalei. - CSCT „Buiucani” va pregăti cu titlul gratuit 40 de copii, cu vârsta de 6-12 ani, din diferite familii, inclusiv copii aflați în situații de risc din municipiul Chișinău, selectați de Club în colaborare cu Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. - Viitorii fotbaliști vor fi instruiți de un antrenor calificat și asigurați cu echipament sportiv necesar pentru lecțiile de antrenament și participarea la competiții. - Vom promova imaginea municipalității, prin aplicarea logo-ului „Primăria Chișinău” pe echipamentele de joc ale echipelor divizionare pentru seniori „Buiucani”, în competițiile naționale și internaționale”.

După semnarea acordului, Ion Ceban a primit un maiou cu numărul 10, din partea Clubului. „Mă bucur că Primăria Chişinău poate să se implice în astfel de experienţe, unde subiectul principal este sportul practicat de copii şi modul sănătos de viaţă”, a spus edilul.


Pub