Sondaj: Dacă duminică ar avea loc alegeri prezidențiale, pe cine ați vota? Vezi ce răspund moldovenii

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidențiale, Igor Dodon s-ar situa pe primul loc, urmat de Președinta PAS, Maia Sandu, diferența dintre cei fiind de doar 2%, potrivit datelor din studiul „Starea populației Republica Moldova în contextul pandemiei de Covid-19. Situația politică”, realizat de IData, făcut public astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Foto: UNIMEDIA

20,1% din respondenți ar vota pentru Igor Dodon pentru funcția de președinte al țării. Pentru Maia Sandu ar vota 18,2% din intervievați.

Pe locul trei apare Ilan Șor, care ar acumula 4,3% din voturile respondenților, urmat de Renato Usatîi, cu 3,6%.

Mai puțin de 2% ar acumula liderul Platforma DA, Andrei Năstase, și Președintele PCRM, Vladimir Voronin.

Printre preferințele moldovenilor la candidatura de președinte se regăsesc și Ion Chicu, Andrian Candu, Pavel Filip, Octavian Țîcu, Irina Vlah, Dorin Chirtoacă, Vladimir Plahotniuc, Iurie Leancă ș.a.

Totodată, 11% au spus că nu vor vota, alte 26,6% nu au știut ce să răspundă, iar 7,9% nu au vrut să vină cu un răspuns la întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1511 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 20 iunie - 4 iulie. Marja de eroare a studiului este de +-2,5%.

dfd / Sursa:dfd


Pub