Poliția română: Ștefan Gațcan este în România și nu a fost sechestrat

Ștefan Gațcan se află la Iași, România și neagă faptul că ar fi fost sechestrat, așa cum afirmau unii politicieni de la Chișinău, dar și cum era prezentată informația într-o sesizare trimisă prin email poliției române. Inspectoratul de Poliție Județean Iași a efectuat verificări și l-a contactat pe Gațcan, „care a declarat că aspectele sesizate în reclamaţie nu sunt reale şi că nu cunoaşte persoana care ar fi făcut sesizarea”, transmite zdg.md.

Foto: captură

Poliția română nu a oferit alte informații.

Raspuns IPJ Iasi by UNIMEDIA on Scribd

Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie 2020, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Peste o zi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat.

La 1 iulie, după mai multe discuții, dar și acuzații de șantaj și sechestrare, Ștefan Gațcan apărea într-un video, plasat pe pagina sa de Facebook, în care spunea că este bine, dar va lipsi o anumită perioadă.

Ulterior, s-a aflat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, informația fiind confirmătă și de premieurl Ion Chicu.

Șeful statului, Igor Dodon, a relatat că Ștefan Gațcan i-ar fi povestit că i s-au propus să ia bani pentru a părăsi PSRM și a trece în altă fracțiune, iar ulterior, el a făcut acest pas. „Știu că a avut o discuție cu colegii la fracțiune și a depus cererea de părăsire a Parlamentului RM. Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM mi s-a adresat cu o cerere să îi asigurăm pază, pentru că avea frică pentru viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, nu știu, el se temea. I-am dat pază de stat și i-am spus că paza se oferă oricărui deputat care este amenințat. Dumnealui a avut nevoie de pază de stat doar până la frontieră. SPPS m-a informat că a vrut suport doar până la ieșirea din țară, în ce direcție a plecat nu cunoaștem. Cu soția și copiii a plecat omul din țară, a spus că de pază mai departe nu are nevoie. A fost decizia dumnealui, să depună cerere, să renunțe la mandat și să plece din țară”.


Pub