(video) China: Cel puţin 21 de morţi şi 15 răniţi, după ce un un autobuz a căzut într-un lac

Cel puţin 21 de persoane au murit în China marţi, după ce un autobuz a căzut într-un lac. La bordul vehiculului se aflau inclusiv studenți ai unui colegiu care se pregăteau să susțină astăzi examenul de admitere relatează AFP, cu referire la autoritățile locale.

Foto: PDChina/Twitter

Incidentul a avut loc marți, în jurul orei prânzului, în orașul Anshun. Potrivit martorilor, pasagerii din autobuz includeau studenți care urmau să susțină astăzi examenul de admitere, a transmis postului public de televiziune CCTV,

Autobuzul a rupt o balustradă și s-a prăbușit în lacul Hongshan ,din provincia Guizhou, sud-estul țării.

„Potrivit ultimului bilanţ, stabilit la ora (locală 17.30 (12.30, ora Moldovei), 36 de persoane au fost scoase din apă. Între ele se află 21 de morţi şi 15 răniţi”, a declarat departamentul local de gestionare a situațiilor de urgență într-un comunicat.

Imaginile de pe camerele de securitate, distribuite pe rețelele de socializare de către CCTV, arată cum vehiculul deviază brusc de la drum, calcă pe cel puțin cinci benzi înainte să rupă balustrada și să cadă în apă.

Toți cei răniți în accident primesc îngrijiri medicale. Autoritățile locale au pornit o anchetă cu privire la cauza accidentului.

Departamentul de gestionare a situațiilor de urgență din Guizhou a declarat că peste 200 de persoane au ajutat la operațiunea de salvare, inclusiv 55 de scafandri profesioniști.


Pub