(video) Igor Dodon: Demisia Guvernului poate fi doar în cazul când se pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate

Guvernul Chicu nu va fi demis așa cum cere opoziția, însă își va da demisia pentru a fi organizate alegeri parlamentare. Despre aceasta a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Acces Direct de la NTV.

„Guvernul Chicu nu își va da demisia la cererea oponenților politici. Noi vedem presiune din partea mai multor oponenți, care cer de urgență demisia Guvernului. Ei nu au decât să înainteze o moțiune de cenzură și să fie votată în Parlament.

Eu înțeleg de ce ei cer demisia, acum urgent, pentru s-a început discuțiile cu FMI. Evident că ei doresc să destabilizeze situația. […] Eu în calitate de președinte al RM înțeleg pe toți, așa mi-i funcția. Eu trebuie să îi înțeleg și pe aceștia, și pe ceilalți. Ca un tată în familie.

[…] De ce Guvernul trebuie să își dea demisia, pentru că asta cere cineva din Parlament care dorește destabilizare? Eu cred că demisia Guvernului poate fi doar în cazul când se pune ca scop declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. La ce etapă și cum? Noi vom examina”, a declarat Igor Dodon.

Curtea Constituțională a decis astăzi, 7 iulie 2020, că scrutinul parlamentar nu poate fi organizat concomitent cu cel prezidențial. Potrivit Curții, într-o asemenea situație ar fi invalidată interdicția dizolvării Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului președintelui RM.

Anterior, șeful statului a declarat că alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în februarie 2021.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.


Pub