Va interzice Putin curcubeul?

PE SCURT

Pe 3 iulie, la o întâlnire dintre Vladimir Putin și membrii grupului de lucru pentru amendamentele la Constituție, șefa Uniunii Femeilor din Rusia, Ekaterina Lakhova s-a plâns președintelui Federaiei Ruse de influența pe care ar avea-o înghețata „Curcubeu” și panourile de publicitate în toate culorile pentru copii. Potrivit Ekaterinei Lakhova, curcubeul ar promova „valorile netradiționale”. Discuția a pornit în contextul în care pe 25 iunie Ambasada SUA la Moscova a atârnat pe clădire un drapel în culorile curcubeului pentru a marca Ziua comunității LGBT+.

Citește și: Ce înseamnă schimbările în Constituția Rusiei. Cum ar putea influența regiunea transnistreană 

PE LUNG

Nu ar trebui să avem propagandă, dar astăzi avem panouri publicitare în culorile curcubeului, frumoase. Pare a fi insesizabil, cu cuvinte frumoase, de exemplu înghețata care se numește și «Curcubeu», «consumă această înghețată» și așa mai departe. Prin urmare, este indirect, dar totuși îi face pe copiii noștri să se obișnuiască cu acea culoare, cu steagul care a fost atârnat la această ambasadă”, a declarat Lakhova.

Putin a fost de acord și a confirmat că problema „propagării valorilor netradiționale pentru noi” are nevoie de „control”.

„Bineînțeles, știți, aici nu poți urmări pe toată lumea, ce etichetă are și așa mai departe. Dacă există motive să credem că aceasta este propagandă pentru valori netradiționale pentru noi, atunci pur și simplu organizațiile nonguvernamentale care împărtășesc poziția oficială a autorităților ruse, trebuie într-un mod adecvat, dar nu agresiv, să asigure controlul public”, a declarat Putin.

Declarația Ekaterinei Lakhova a devenit rapid motiv de glume la acest subiect. Internauții au mers mai departe și l-au suspectat imediat pe Putin că în curând va interzice curcubeul în Federația Rusă.


Undeva, 100% este o grădiniță cu numele „Curcubeu”

Dacă înghețata «Curcubeu» face «propagandă LGBT», ce face atunci parcul «Curcubeu» din Ekaterinburg? Probabil că acolo au loc adunări ale comunității LGBT. Nu au simț. Nici nu m-au chemat!”

Portalul Meduza a contactat fabrica care produce înghețata „Curcubeu”. Acesta a declarat că dacă va fi emisă o decizie, compania se va conforma și va scoate „curcubeul” din comerț. Totuși, vicepreședintele companiei, Armen Beniaminov, speră să nu fie interzis produsul. „În primul rând, pe etichetă sunt doar patru culori și nu șapte. În al doilea rând, compania ține la valorile familiei, iar curcubeul reprezintă soarele după ploaie și nu drapelul comunității LGBT.”

Isaac Newton inventează homosexualitatea, 1672

Bill Gates radiază cu ajutorul sputnicului locuitorii suburbiei Moscova cu homosexualism. Fotografia e în culori.

La referendumul care a avut loc săptămâna trecută în Federația Rusă privind amendamentele la Constituție, populația a putut vota și pentru introducerea alineatului despre „protecția familiei, a maternității, a paternității și a copilăriei; apărarea instituției căsătoriei ca uniune a unui bărbat și a unei femei; crearea condițiilor pentru o creștere decentă a copiilor în familie, precum și pentru îndeplinirea de către copiii adulți a obligației de a avea grijă de părinți”.

În seria de videouri care promovează modificarea Constituției se regăsește și filmulețul de mai sus care promovează homofobia.

Foto principală: Curcubeu deasupra orașului Kremlin.
Autoare:  Nikki Aaron

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.