Ştiri

Sursa imaginii: unimedia.info

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

07 Iul. 2020 / 13:01

Cifra de afaceri a IT Park din Moldova pentru 2019, în creştere

Cifra de afaceri obţinută de rezidenţii IT Park pentru 2019 este de 3,65 miliarde de lei şi depăşeşte aşteptările. În acelaşi timp, se înregistrează o creştere a întreprinderilor cu capital străin în parcuri IT - 133, dar şi a numărului de companii nou create – 223, relatează Moldova 1.

Potrivit informaţiilor prezentate, peste jumătate din întreprinderile rezidente în IT Park scriu soft-uri la comandă, un sfert dintre acestea oferă consultanţă în domeniul IT, zece la sută prelucrează date, iar restul operează în domeniul jocurilor de calculator şi al analizei de soft.

Rezidenţii acestora achită doar un impozit unic, de 7% din vânzări.

„Această taxă de 7% rămâne a fi în continuare unul dintre cele mai competitive modele pentru dezvoltarea IT şi promovarea inovaţiilor digitale la nivelul Europei Centrale şi de Est. Intercaţiunea cu autorităţile statului în regimul parcului virtual este simplificată la maximum, ceea ce oferă antreprenorilor confort şi timpul necesar pentru a se concentra pe dezvoltarea afacerii”, a menţionat Vitalie Tarlev, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Primul parc IT din Republica Moldova şi-a început activitatea în 1 ianuarie 2018, fiind o platformă creată de Guvern pentru stimularea investiţiilor şi dezvoltarea afacerilor IT, cercetare, dezvoltare şi inovare digitală.

Comentarii