09:25:14 25.04.2024
Stiri

PAS nu vorbește despre DEMITEREA lui Chicu nici după decizia de astăzi a CC. „Prima zi când este posibilă DIZOLVAREA Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii, este 24 decembrie”. Năstase: „Se caută pretexte, scuze”

Actualitate 07.07.2020 11:59 Vizualizări2926 Autor: Ziarul National
PAS nu vorbește despre DEMITEREA lui Chicu nici după decizia de astăzi a CC. „Prima zi când este posibilă DIZOLVAREA Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii, este 24 decembrie”. Năstase: „Se caută pretexte, scuze” publika.md


Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) insistă în continuare pe necesitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate și după decizia de astăzi a Curții Constituționale, care a stabilit că scrutinul parlamentar nu poate avea loc odată cu prezidențialele de toamnă. În același timp, PAS nu pomenește nimic despre demiterea Guvernului Chicu, așa cum insistă Platforma „DA”.

„Am luat act de dispozitivul hotărârii Curții Constituționale. Voi aștepta considerentele pentru a desluși nuanțele care au stat la baza lucrurilor decise. Indiferent de orice, nu cred că R. Moldova are vreo șansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul și asemănarea lui Plahotniuc. Chiar nu cred. Prima zi când este posibilă dizolvarea Parlamentului, conform dispozitivului hotărârii (dar, repet, trebuie să vedem și considerentele), este 24 decembrie 2020”, a menționat vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco, cel care a solicitat CC să spună dacă e posibil ca alegerile parlamentare anticipate să aibă loc odată cu cele prezidențiale, dacă președintele demisionează.

Citește și: VIDEO, DOC // Curtea Constituțională a DECIS: Alegerile parlamentare anticipate NU pot avea loc simultan cu cele prezidențiale

De partea cealaltă, liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, susține că era evidentă decizia de astăzi a Curții Constituționale și s-ar fi pierdut „timp prețios”.

„Dacă în Constituție scrie „NU”, tu, politician oportunist, de ce atentezi la ea bazându-te pe o închipuită matematică a voturilor de la Curte? Acest lucru se întâmplă, deoarece politicieni contextuali, populiști și oportuniști încearcă să stoarcă pur și simplu tot ce se poate din suma oportunităților care pot apărea pentru a face rost de beneficii în folosul partidelor lor sau în folosul unor candidați anume. Se inventează și se susțin mediatic, prin propagandă agresivă, soluții imposibile, neconforme cu legile și Constituția R. Moldova, se caută pretexte, scuze și închipuite motive pentru a nu se demite Guvernul Chicu prin moțiune de cenzură și pentru a nu se vota instalarea unui guvern proeuropean, profesionist și responsabil, asumat de Platforma „DA” și susținut de partenerii de dezvoltare, un guvern care poate livra soluții imediate la sutele de probleme care reclamă acest lucru”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Citește șiPremierul Chicu îi AMENINŢĂ pe deputaţi că-i va lăsa fără salarii dacă mai îndrăznesc să-l boicoteze

Totuși, Năstase adaugă că „mai sunt șanse” pentru a da jos Guvernul Chicu.

„Fac un apel și de aceasta dată la rațiune și responsabilitate publică către fiecare deputat din Parlamentul R. Moldova și îi îndemn să facă ceea ce trebuie pentru țară și pentru milioanele de oameni care așteaptă de la noi soluții concrete pentru situația critică în care cu toții ne aflăm”, a conchis liderul Platformei DA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md