Nereguli în declarațiile de avere a doi deputați // Inspectorii de integritate au demarat verificări

Irina Odobescu
06/07/2020
deschide.md

Averile a doi deputați au ajuns în vizorul inspectorilor de integritate după ce au fost descoperite mai multe nereguli în declarațiile de avere și interese personale semnate de către aceștia.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a anunțat inițierea a șase controale, în două cazuri fiind vorba despre cei doi parlamentari. Totodată, inspectorii de integritate au întocmit săptămâna trecută 10 procese verbale, în rezultatul cărora au fost aplicate amenzi în sumă de 26.000 de lei, pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. 

„Inspectorii de integritate s-au autosesizat în rezultatul declarațiilor depuse de deputați. Atâta timp cât este în derulare controlul, nu putem da numele acestor deputați, pentru a nu perturba mersul anchetei. Când va fi actul de constatare, vom face publică informația”, a declarat Maria Dastic, ofițerul de presă al ANI, solicitat de reporterii portalului Anticoruptie.md.

De asemenea, ANI efectuează controale în privința incompatibilități unui angajat al Ministerului Finanțelor și trei controale ce țin de conflicte de interese admise de un director de întreprindere municipală din municipiul  Bălți și doi primari din raioanele Fălești și Soroca.

Irina Odobescu
06/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii