Un nou video de la Ștefan Gațcan. Iată ce dezvăluiri face acesta

Un nou video de la deputatul Ștefan Gațcan a apărut pe pagina sa de Facebook, acum câteva clipe, de data aceasta deja fără mască. Ce dezvăluiri face acesta vedeți mai jos.

Ștefan Gațcan a venit cu unele explicații vizavi de cele întâmplate în ultimele zile, precum și despre plecarea sa din țară.

Iată ce declarații a făcut deputatul: „La noi totul este bine. Cererea depusă pe data de 30 iunie, către Procuratura Generală, rog să fie retrasă, pentru acțiunile din 30 iunie. Da, într-adevăr, eu am cerut aplicarea articolului 13 din statutul deputatului, pentru protecția juridică a mea și a familiei, deoarece la etapa respectivă a fost această necesitate. Sper curând să ne revedem în țară și să lucrăm mai departe pentru cetățeni și pentru țară”.

Vineri, șeful statului, Igor Dodon, a relatat că Ștefan Gațcan i-ar fi povestit că i s-au propus să ia bani pentru a părăsi PSRM și a trece în altă fracțiune, iar ulterior, el a făcut acest pas. „Știu că a avut o discuție cu colegii la fracțiune și a depus cererea de părăsire a Parlamentului RM. Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM mi s-a adresat cu o cerere să îi asigurăm pază, pentru că avea frică pentru viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, nu știu, el se temea. I-am dat pază de stat și i-am spus că paza se oferă oricărui deputat care este amenințat. Dumnealui a avut nevoie de pază de stat doar până la frontieră. SPPS m-a informat că a vrut suport doar până la ieșirea din țară, în ce direcție a plecat nu cunoaștem. Cu soția și copiii a plecat omul din țară, a spus că de pază mai departe nu are nevoie. A fost decizia dumnealui, să depună cerere, să renunțe la mandat și să plece din țară”.

Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie 2020, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro-Moldova. Peste o zi se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. În ambele cazuri, anunțurile au fost plasate pe Facebook.

La 1 iulie, după mai multe discuții, dar și acuzații de șantaj și sechestrare, Ștefan Gațcan apărea într-un video, plasat pe pagina sa de Facebook, în care spunea că este bine, dar va lipsi o anumită perioadă.

Ulterior, s-a aflat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova, informația fiind confirmătă de Poliția de Frontieră, dar și de către alte surse, printre care și parlamentari. Nu se cunoaște, deocamdată, destinația exactă a acestuia, dar potrivit zvonurilor, ar putea fi vorba despre România.


Pub