Tânăr din Strășeni, cercetat penal după ce a intrat cu un cuțit și un ciocan în Centrul de asistență a victimelor violenței în familie

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, originar din raionul Strășeni, a fost reținut pentru 25 de zile în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiul Chișinău, după ce a intrat forțat în incinta Centrului de asistență a victimelor violenței în familie, unde, potrivit declarației acestuia, sunt cazați soția și copilul acestuia.

Foto: Poliția capitalei

Dispeceratul Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica a fost alertat pe data de 30 iunie, de către administrația Centrului de asistență a victimelor violenței în familie din Chișinău, care a comunicat despre faptul că în incintă ar fi pătruns un bărbat, care manifestă un comportament agresiv.

La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

La locul faptei, a fost stabilită identitatea agresorului. Acesta a fost reținut de către polițiști și escortat la inspectorat pentru audieri.

Polițiștii au mai stabilit că făptașul a pătruns în interior prin forțarea ușii de la intrare, fiind în stare de ebrietate, ulterior acesta a amenințat și agresat o angajată a Centrului , în vârstă de 48 de ani. Tânărul avea asupra sa un cuțit și un ciocan.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, individul a mai adăugat că în acel moment se afla în stare de ebrietate.

Actualmente el este cercetat penal pentru huliganism agravat. Conform legislației penale în vigoare, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani.


Pub