(video) Partidele de opoziție îi cer Guvernului Chicu să retragă asumarea răspunderii

Partidele de opoziție îi cer Guvernului Chicu să retragă asumarea răspunderii.

(update 14:03) Cei din Platforma DA au anunțat că la fel nu vor accepta proiectul legii asumării făcută de Guvernul Chicu.

Foto: UNIMEDIA

Alexandr Slusari crede că aceste modificări nu sunt veritabile și adevărate.

(update 13:30) Deputații Pro Moldova au creat o mică demonstrație, venind toți îmbrăcați în roșu, iar pe măști de protecție scria „Dodon Pleacă”, iar pe tricouri „Pleacă”. Andrian Candu afirmă că președintele Igor Dodon aduce dezbinare în societate.

Andrian Candu, a făcut apel la toți cei care nu acceptă teroarea și cumătrismul, corupția și trădarea să semneze petiția pentru concedierea pretinsului președinte.

„Semnați pentru ca Dodon, laș, trădător și mincinos, să plece. Igor Dodon nu respectă legea și nu respectă cetățenii, el se comportă ca un bădăran care dă exemple proaste întregii țări. Fac apel către toți cei care au votat Dodon în 2016 - semnați pentru a vă retrage votul pentru această caricatură care ne discreditează țara. Ne adresăm cetățenilor din țară și de peste hotare, ne adresăm societății civile și partidelor politice, a venit momentul să ne solidarizăm pentru ca Dodon să plece. Dodon trebuie să plece, pentru ca moldovenii să poată trăi”, a spus Andrian Candu.

(update 13:15) Deputații din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate au cerut Guvernului să-și retragă proiectele prin care și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului și să le înregistreze pentru a fi examinate prin procedură parlamentară. În acest sens, deputații au venit cu trei solicitări de modificare a Bugetului: alocarea a 150 milioane lei pentru HoReCa, 300 milioane de lei pentru compensarea pierderilor din agricultură și alocarea resurselor pentru efectuarea a 5000 teste pe zi.

„După 2 tentative eșuate în mod rușinos pentru PSRM și Guvernul lor, noi foarte clar am explicat de ce nu este corect ca Dodon și partidul lui să continue să insiste de a deconecta Parlamentul de la modificarea legii bugetului.

Îi spunem domnului Chicu și lui Dodon că au o sarcină de 30 de minute, perioadă în care pot anula asumarea de răspundere și vota legile în procedură obișnuită și să le expedieze în Parlament. Fracțiunea PAS va susține toate inițiativele care sunt în beneficiul cetățenilor”, a declarat președintele fracțiunii PAS în Parlament, Igor Grosu.

Amintim că astăzi în Parlament Guvernul vine pentru a 3 oară să prezinte proiectul asumării răspunderi pentru modificări la legea bugetului.


Pub