Andrei Năstase: E clar, moțiunea nu e susținută. E o barbarie din partea celor care tac și adună antivoturi, stând pe margine

Moțiunea de cenzură împotriva actualului Guvern, inițiată de Platforma DA, nu are sorți de izbândă, pentru că nu și-a găsit susținere printre partidele de opoziție. „Din păcate, pentru unii, până mai ieri etaloane ale responsabilității și eticii politice, cu cât mai rău este pentru țară, cu atât mai bine pentru aceștia și pentru obiectivele lor politice încă nespuse, dar de toată lumea știute”, a declarat Andrei Năstase, la o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

Moțiunea de cenzură nu este pusă în discuție din varii motive, principalul fiind, în opinia foștilor parteneri de bloc ai Platformei DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, lipsa de voturi necesare pentru demiterea și numirea unui nou Executiv. Deputații Platformei DA spun însă că moțiunea se adresează fiecărui parlamentar în parte și avea șanse să treacă, dacă PAS își anunța spirjinul franc în acest sens.

„Cei care astăzi sunt unii dintre cei mai vocali constestari ai lui Dodon și ai Guvernului în funcție, TAC. Zilele și săptămânile trec, gălăgia lor electorală este din ce în ce mai mare în vreme ce Republica Moldova se topește pur și simplu de boală, sărăcie, corupție, manipulare, dezinformare, populism și oportunism politic.

Din păcate, pentru unii, până mai ieri etaloane ale responsabilității și eticii politice, cu cât mai rău este pentru țară, cu atât mai bine pentru aceștia și pentru obiectivele lor politice încă nespuse, dar de toată lumea știute.

Nu există BARBARIE mai mare pentru un om care face politică decât să TACĂ în vremuri când oamenii au nevoie să-l vadă și făcând, nu doar spunând pentru a încasa beneficii electorale în propriul folos. Moldova nu de excepționali actori electorali are acum nevoi.

Constatăm că în spatele a zeci de pretexte, nimic altceva decât formele problemei, moțiunea nu este susținută. Și, în loc să se facă concret ceva, se cere demisia acestui Guvern și a președintelui, tocmai pentru a comunica în spațiul public că se face ceva.

Dezbaterea formelor nu este decât un truct ieftin prin care politicienii contextuali fac rost de timp. Timp pentru a nu-și asuma guvernarea. Timp pentru a pregăti campania prezidențială. Timp pentru ca cifrele dezastrului să devina din ce în ce mai mari. Timp care, cred ei, va lucra doar în favoarea lor. Dar, atentie, acelasi timp va lucra și în defavoarea poporului nostru.

Exista o teorie a votului negativ. Un vot impotriva celui care se afla la putere, este un vot acordat celuilalt, care se afla in opozitie. Cu cat situatia din tara este mai grava, cu atat numarul de astfel de voturi negative creste si se aduna in desaga celuilalt care critica, de pe margine. In Republica Moldova, exista politicieni contextuali extrem de periculosi, care au drept singura strategie de comunicare, adunarea a cat mai multe voturi negative.

Platforma DA nu a facut, nu face si nu va face niciodata asa ceva.

Demersul nostru are drept destinatari, deputații în Parlamentul țării, conștiința fiecăruia dintre ei, indiferent de apartenența lor politică. Nu facem alianțe cu grupurile și partidele politice ale lui Șor sau Candu, Filip sau Dodon. Ce fac ceilalți? Așteaptă apocalipsa, așteaptă alegerile, sunt, cred ei, abili politic.

Această așteptare, această monitorizare a agoniei societății și economiei Republicii Moldova, totul pentru atingerea unui obiectiv politic meschin care să-i hrănească aroganța, suficiența, și ambițiile personale este cea mai mare barbarie pe care un om politic o poate face în Moldova anului 2020” a declarat Andrei Năstase.


Pub