Tesla a depășit Toyota și a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

Tesla, constructorul fondat de Elon Musk, a devenit la începutul lunii iulie cea mai valoroasă companie auto din lume, depășind Toyota, informează CNN.

Foto: JOHN THYS/AFP via Getty Images/www.mercurynews.com

Acțiunile Tesla au urcat la 1.120 de dolari per bucată, ducând valoarea companiei la 210 miliarde de dolari. În același timp, Toyota a înregistrat o scădere ușoară, iar valoarea companiei a atins 200 de miliarde de dolari.

Valoarea acțiunilor este urcată și de speranța că Tesla - care oferă doar patru modele pe un număr limitat de piețe, comparativ cu alți constructori cu zeci de modele în gamă - va anunța în curând al patru trimestru profitabil consecutiv, devenind astfel eligibilă pentru indicele bursier S&P 500. O astfel de performanță va atrage fonduri din partea investitorilor pentru constructorul din California, citează Digi24.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, dar a depășit și majoritatea companiilor din indicele bursier S&P 500 (compus din 500 de companii publice mari, majoritatea americane). În prezent, există doar 19 companii în indicele S&P 500 mai valoroase decât Tesla, deși compania lui Musk nu este considerată încă suficient de profitabilă pentru a face parte din indice.

Constructorul de mașini electrice Tesla valorează acum mai mult decât Coca-Cola, Disney, PayPal sau Exxon Mobil.


Pub