O fetiță de 1,5 ani și alta de 2 ani, din Rîbnița, au ajuns la spital cu arsuri termice în aceeași zi

Pe parcursul zilei de duminică două fetițe de 1 an și jumătate și 2 ani, au ajuns în secția de terapie intensivă a spitalului din Rîbnița, cu arsuri termice. Copilele sunt din familii diferite și au fost aduse la instituția medicală doar câteva ore distanță.

Foto: moldova24.info

Potrivit serviciului de presă al pretinsului minister de interne de la Tiraspol, o fetiță de un an și jumătate a fost internată la spitalul din Rîbnița cu arsuri termice în după-amiaza zilei de duminică, 5 iulie. Mama acesteia, care se afla acasă în momentul incidentului, a relatat că ar fi pregătit cafea pentru niște oaspeți. Într-o clipă de neatenție, fetița a ajuns la una dintre căni și a vărsat băutura fierbinte pe corp.

Al doilea caz s-a întâmplat câteva ore mai târziu, duminică. La același spital a fost internată o fetiță de 2 ani, din satul Popenchi, care s-a opărit cu o cană de apă clocotită.

Mama fetiței le-a spus oamenilor legii că și-a pregătit un ceai. În timp cea mers în altă odaie, fetița a rămas nesupravegheată și a reușit să ajungă la cană, pe care a luat-o în mâini, dar nu a avut putere să o țină și a vărsat-o.

Ambele paciente au fost spitalizate în secția de terapie intensivă pentru copii a spitalului raional, cu arsuri termice.


Pub