Consilier guvernamental: În Parlament e vid de putere. Unii deputați se simt „oleacă eroi”

Boicotul deputaților din Parlament nu este altceva decât o confruntare oarbă a ambițiilor, în care nu are nimeni de câștigat. Cel puțin asta spune consilierul guvernamental Vitalie Dragancea.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit acestuia, avem un parlament foarte dezbinat și conflictual, unde mulți deputați au fost atât de imprudenți că au politizat și epidemia, și au atacat chiar oamenii care cu mare grijă și dedicație o gestionează, spune Dragancea.

„Guvernul folosește exclusiv mecanismele legale pentru a asigura administrarea problemelor confruntate, în timp ce parlamentul, deja de mai multe luni este practic nefuncțional.

Asumarea de răspundere este un instrument perfect legal, care a fost folosit de multe ori. În parlament astăzi e vid de putere. Au rămas doar orgolii egoiste și frustrări, care nu au nimic cu problemele social-economice și cu oamenii. Urmărim o confruntare oarbă de ambiții”.

Consilierul guvernamental afirmă că unicul lucru prin care s-a remarcat acest parlament e migrarea deputaților.

„Poate deputații au și câștigat ceva de la asta – dar nu și alegătorii lor. Mulți deputați s-au deprins cu această stare de blocaj (generată tot de ei) – în situația asta au confortul să se dedice duelurilor verbale sterile, să se simtă ”oleacă eroi”, și să nu lucreze. Cabinetul Chicu și-a angajat răspunderea pentru proiecte raționale, cu beneficiari concreți – oamenii RM, care trec prin criză și au nevoie de suport. Vidul de putere în parlament și egoismul unor politicieni nu ar trebui să afecteze toată țara”, a precizat acesta.

Amintim că astăzi a avut loc a treia ședință de Parlament în care nu a fost cvorum, iar Guvernul Chicu nu a putut să își prezinte asumarea de răspundere pe un șir de modificări la bugetul țării, potrivit cărora, printre altele, se va majora salariul cadrelor medicale, iar pensionarii vor putea beneficia de un ajutor financiar de 700 de lei. Opoziția cere Guvernului să-și abroge asumarea de răspundere și să vină în proces ordinar cu proiectele de lege în Legislativ pentru votare. Cabinetul de miniștri afirmă că acest lucru a devenit imposibil, odată cu pierderea majorității de către actuala coaliție de guvernare.


Pub