Andrei Năstase, totalurile vizitei la București: Guvernul Platformei DA va fi primul asistat de partenerul său strategic, România

Președintele Partidului Platforma DA declară că partenerii din România sunt gata să susțină un Guvern al formațiunii, ce va însemna, implicit, o susținere din partea Uniunii Europene. Andrei Năstase a făcut astăzi totalurile vizitei sale de la București, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi oficiale cu demnitari, printre care miniștri și prim-ministrul României.

Foto: UNIMEDIA

„Problematica acestor întâlniri a fost diversă și a acoperit absolut toate subiectele care se regăsesc astăzi atât în conținutul Parteneriatului Strategic cu România cât și pe agenda Uniunii Europene cu referiri concrete la foaia de parcurs a Republicii Moldova în această etapă extrem de complicată, din toate punctele de vedere”, a declarat Andrei Năstase la o conferință de presă. Liderul Platformei DA susține că oficialii de la București cunosc foarte bine evoluția lucrurilor din țara noastră și au dat asigurări în sprijinirea Republicii Moldova în întărirea democrației și dezvoltării socio-economice. „România este pregătită la detaliu să ajute Republica Moldova. Este nevoie doar de dorința noastră, a cetățenilor, a parlamentarilor cu simț de responsabilitate de a permite ca această colaborare să capete astfel de referințe. Această vizită la București mi-a întărit și mai mult convingerea că România este alături de Republica Moldova. La nivelul guvernului condus de domnul Ludovic Orban asumarea parteneriatului strategic cu Republica Moldova este o constantă pe care noi, cu toții, ne putem baza și pe care nu trebuie să o ratăm” , spune Năstase. Potrivit lui, vizita la București l-a lăsat convins că un eventual Guvern al Platformei DA va fi spriji9nit de partenerul strategic, România.

„Nu de vorbe și de balet politic are nevoie astăzi Republica Moldova.

Guvernul Platformei DA va fi primul guvern asistat, din toate punctele de vedere, de partenerul său strategic, de România. Da, avem nevoie de bune practici, avem nevoie de metodă, de sprijin real, de consultanță.

Tot ce depinde de Platforma DA, am făcut! Ne-am asigurat că viitorul Guvern pro-european va fi sprijinit integral de România, implicit de Uniunea Europeană în toate activitățile sale. Acum, domnilor deputați, este rândul dumneavoastră. Vă invităm respectuos să faceți ce trebuie pentru Republica Moldova, să semnați moțiunea de cenzură a Platformei DA, să demiteți prin vot Guvernul Chicu și să instalați guvernul pro-european asumat de Platforma DA. Nu mai căutați pretexte, faceți ceea ce trebuie. Lumea civilizată așteaptă decizia voastră”, a mai spus Andrei Năstase.

Anterior, opoziția parlamentară și-a arătat disponibilitatea de a discuta în vederea demiterii actualului Guvern și votarea unui alt cabinet de miniștri, însă discuțiile nu au progresat, pe motiv că lidera PAS, Maia Sandu spune că nu există voturile necesare pentru realizarea acestor idei, motiv pentru care și discuțiile pe un eventual nou Guvern sunt inutile.


Pub