23:15:38 18.04.2024
Stiri

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a boicotat ședința Parlamentului de astăzi: Vom veni la ședință când indemnizațiile pensionarilor vor fi MAJORATE până la 5000 de lei

Actualitate 06.07.2020 16:08 Vizualizări839 Autor: Vitalie Hadei
Fracțiunea Partidului „ȘOR” a boicotat ședința Parlamentului de astăzi: Vom veni la ședință când indemnizațiile pensionarilor vor fi MAJORATE până la 5000 de lei


Partidul „ȘOR” susține că va participa la ședințele plenare ale Parlamentului și va susține votarea unor proiecte importante pentru sistemul medical și social al țării numai în cazul în care proiectele de legi vor fi discutate deschis în Parlament și nu prin ocolirea organului legislativ. Totodată, formațiunea parlamentară pledează pentru majorarea indemnizațiilor unice pentru pensionari de la 700 la 5000 de lei, a scris pe Facebook liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

„Considerăm că salariile medicilor nu trebuiesc majorate pe etape, dar imediat. Indemnizația unică pentru pensionari nu trebuie să fie de 700 de lei, dar de 5.000. Și cel puțin la fel trebuie să fie indemnizația de șomaj, pentru că este imposibil să supraviețuiești cu mai puțini bani, având în vedere prețurile actuale. Doar în asemenea caz fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va participa la ședința Parlamentului și va susține amendamentele”, a menționat Șor.

El a respins acuzațiile guvernării, potrivit cărora partidele de opoziție din Parlament ar bloca proiectele de legi ce vizează, printre altele, creșterea salariilor medicilor și plata indemnizațiilor unice pentru pensionari, prin procedura de asumare a răspunderi Guvernului pentru un pachet de legi.

„Pentru amendarea legislației, inclusiv a Legii Bugetului, există proceduri clare. Acestea presupun discuții deschise în Parlament. În asta constă esența democrației parlamentare”, a subliniat Ilan Șor.

Ilan Șor susține că guvernul vrea să aprobe modificările ocolind Parlamentul, urmărind că „să-i dea „laurii” lui Dodon, care nu mai are ce raporta în alegerile prezidențiale”. Șor este de părere că, prin încălcarea procedurilor legale, guvernarea și Igor Dodon blochează ei înșiși adoptarea proiectelor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md