Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


O maximă de 34 de grade astăzi la Chisinău anunță meteorologii. La Kiev 31 de grade si tot soare dogoritor. La Moscova 29 de grade și o zi și cu soare, și cu nori. Spre Apus, la București – ca la Chișinău – căldură mare! Aici la Praga – 23 de grade maximă, o zi de vară ponderată. În sudul Europei – la Roma – ca la Chișinău și București – 34 de grade, la Madrid încă mai cald – 38 de grade, iar la Lisabona – 33. Și da – soare!

Să răsfoim acum agenda de evenimente interne:

Asociațiile de locatari de pe str. Mircea cel Bătrân 13/1 și 13/2, precum și agenții economici afectați de construcțiile ilegale, invită reprezentanții mass-media să urmărească online conferința de presă cu tema: „Consilierii municipali ai Chișinăului bănuiți de acțiuni de corupție în cazul modificării codurilor de urbanistica la solicitarea Companiei de construcții Braus Imobiliare SRL, contrar prevederilor legale ale Regulamentului Local de Urbanism al Chișinăului și deciziei anterioare a Consiliului municipal Chișinău”. Jurnaliștii pot adresa organizatorilor întrebări, în timpul conferinței, prin SMS.

AGENŢIA DE PRESĂ IPN invită reprezentanții mass-media să urmărească online dezbaterile publice cu tema: „Investigarea fraudei bancare: acțiuni, percepții, termeni rezonabili”, ediția a 143-a din ciclul: „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”. Participanți: sunt Adrian Lebedinschi, deputat al Fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, membru al Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare; Alexandru Slusari, deputat al Fracțiunii Platforma DA, președinte al Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare și Igor Boțan, expertul permanent al proiectului. Jurnaliștii pot adresa participanților întrebări, în timpul conferinței, prin SMS si pe pagina de Facebook a evenmentului.

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat că va face declarații de presă privind sesizarea Curții Constituționale cu privire la victimele deportărilor sovietice.

Mai sunt anuntate astăzi la Chișinău o ședință a Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului municipal și în format on line o ședința publică a Consiliului de Integritate.

La ora 14 are loc ședința plenară a Parlamentului.

Din agenda internațională

La Ankara se va afla astăzi coordonatorul politicii externe a Uniunii Europene Josep Borell.

Miniștrii justiției din țările Uniunii discută despre impactul dezinformărilor asupra pandemiei de coronavirus și amenințările la adresa domniei legii.

La Eerevan au loc audieri în cazul fostului președinte Serj Sarkisian.

Iar la Londra se va afla astăzi Michel Barnier, negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit.

Cehii au astăzi zi liberă, sărbătorindu-l pe Jan Hus.

XS
SM
MD
LG