Procuratura Generală confirmă: Gațcan nu și-a retras plângerea

Anticoruptie.md
06/07/2020
agora.md

Procuratura Generală nu a recepționat, până la această oră, cererea cu privire la retragerea plângerii din partea deputatului Ștefan Gațcan, iar procesul penal continuă. Informația a fost confirmată pentru reporterii portalului Anticoruptie.md de Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a PG. 

Precizăm că Ștefan Gațcan a anunțat luni dimineața, într-un nou video, că își retrage cererea de la Procuratura Generală privind pretinsele intimidări din partea deputaților din PSRM pentru a-l determina să renunțe la mandatul de parlamentar.

„La noi totul este bine. Vreau să vă spun că cererea depusă pe data de 30 iunie către Procuratura Generală o să fie retrasă. Da, într-adevăr eu am cerut aplicarea art.13 din statutul deputatului pentru protecția juridică a mea și a familiei, deoarece la etapa respectivă a fost această necesitate. Sper, curând să ne revedem în țară și mai departe să lucrăm pentru cetățeni”, a declarat Ștefan Gațcan.

Amintim că Ștefan Gațcan a anunțat marți că părăsește PSRM și aderă la grupul PRO Moldova. A doua zi fruntașii socialiști s-au grăbit să declare că Gațcan a renunțat la mandat, dar rămâne în echipa PSRM. Totodată, deputații socialiști au anunțat că au solicitat Serviciului Protecție și Pază de Stat să-i asigure paza doctorului Ştefan Gaţcan, pentru că  ar fi amenințat, inclusiv cu răfuiala fizică, de membrii grupului Pro Moldova. Pe de altă parte, deputații PRO Moldova reclamă că Ștefan Gațcan ar fi sechestrat și că ar fi fost impus prin șantaj să renunțe la mandat.

Gațcan a semnat marți o plângere în adresa Procuraturii Generale în care descrie presiunile la care a fost supus. Deputatul menționează că a fost oprit forțat pe podul de la Telecentru de către un om de afaceri din Hâncești, după care a fost impus să urce în alt automobil, în care se aflau socialiștii Corneliu Furculiță și Vlad Bătrîncea. Aceștia aveau cu ei o cerere privind renunțarea lui Gațcan la mandatul de deputat. Procuratura Generală a confirmat recepționarea plângerii semnate de Gațcan.

În după amiaza zilei de miercuri, Gațcan a postat pe pagina de Facebook un mesaj video dintr-o podgorie, în care anunță că este bine și că are nevoie de o perioadă de reabilitare. Ulterior, Poliția de frontieră a confirmat că Ștefan Gațcan a părăsit teritoriul Republicii Moldova miercuri, la ora 17.30. Vineri, Ștefan Gațcan a publicat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj video, în care anunță că nu a fost sechestrat și că se află într-o perioadă de reabilitare psiho-emoțională.

Anticoruptie.md
06/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii