Încă o ședință a Parlamentului, anulată din lipsă de cvorum

Julieta Savițchi
06/07/2020

Ședința de luni a Parlamentului a fost anulată din lipsă de cvorum, după ce 50 de deputați nu s-au prezentat în plenul Legislativului. Au lipsit membrii fracțiunilor PAS, Platforma DA, Partidul Șor, grupul Pro Moldova, precum și deputații neafiliați. Aceasta este a treia ședință consecutivă amânată.

Premierul Ion Chicu a venit pentru a treia oară ca să ceară aleșilor poporului să dezbată asumarea răspunderii de Guvern față de un șir de măsuri sociale și economice cu tentă electorală. Pentru că în sală se aflau doar 50 de deputați PSRM și PDM, intenția premierului a eșuat din nou.

Ca și săptămâna trecută, partidele din opoziție au anunțat că vor boicota ședința Parlamentului.

Partidul Acțiune Solidaritate a anunțat că ar putea susține modificările propuse de Chicu, dar cu mai multe condiții. Formațiunea a anunțat că va vota modificările la buget propuse de Guvern prin procedura legislativă obișnuită și a mai propus subvenționarea șomajului tehnic al angajaților din HoReCa în proporție de 75%, timp de trei luni, aprovizionarea medicilor din prima linie cu foi turistice gratuite, alocarea fondurilor pentru acoperirea prejudiciilor din agricultură cauzate de secetă și îngheț, procurarea unor noi loturi de teste pentru COVID-19.

Julieta Savițchi
06/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii