Andrei Năstase: Păziți-vă de sondaje scoase din pix, de minciună și manipulare prin fotografii și titluri

Majoritatea sondajelor din Republica Moldova ar fi mincinoase și ar făcute pentru a manipula opinia publică. Cel puțin asta putem să concluzionăm din reacția liderului Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, asta după ce joi, 2 iulie, au fost prezentate două cercetări sociologice în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

Năstase a venit și cu un îndemn către cetățeni să nu creadă în aceste sondaje, „indiferent cine le este părintele”.

Pe vremea lui Plahotniuc, fiind la București, aflam din presa lui mincinoasă că aș fi la Moscova cu inventate treburi. Astăzi (n.r. 2 iulie), tot la București fiind, cu eficientă activitate, mă pomenesc cu o fotografie de câțiva ani vechime, făcută la un forum academic organizat de câteva fundații străine, o fotografie cu rost aparte rostogolită pe Facebook, care sugerează că m-aș fi întâlnit cu Candu la Chișinău, chiar azi, eu aflându-mă la București. Curios, nu-i așa? Aș vrea să știu și eu de ce se întâmplă asta. Și nu mai e vorba de presa lui Plahotniuc, ci de pretinsa presă liberă. Dar până aflăm, vă îndemn, Oameni buni, păziți-vă de sondaje scoase din pix, de minciună și manipulare prin fotografii și titluri, indiferent cine le este părintele. Trăiți din Adevăr. Adevărul ne va salva!”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că joi au fost prezentate două sondaje. Este vorba de Barometrul Opiniei Publice și o altă cercetare făcută de IMAS.

O gafa dintr-o diagramă din Barometrul Opiniei Publice, realizat și prezentat de Institutul pentru Politici Publice, a provocat un val de nemulțumiri, în special printre membrii și simpatizanții Platformei DA. Este vorba despre nivelul de încredere al cetățenilor în partidele din Moldova. Platforma DA era prezentată pe locul al doilea, imediat după Partidul Socialiștilor. „Aici am greșit nițel, eu am să corectez acest răspuns. Mergem la următoarele întrebări și după aia o să revenim la această întrebare ca să vedem care este răspunsul corect”, a declarat Arcadie Barbăroșie, director IPP. În versiunea PDF a sondajului, Platforma DA era plasată pe locul 3.


Pub