Prognoza meteo pentru astăzi: Averse cu descărcări electrice la nord și soare fierbinte la sudul țării

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru sâmbătă, 4 iulie 2020, averse cu descărcări electrice în localitățile din nordul țării și cer variabil la sud. Astăzi vântul va sufla slab, dinspre nord-vest, iar maximele termice vor oscila între +25 și +33 de grade Celsius.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, la Briceni, Ocnița și Soroca, pe parcursul zilei se așteaptă ploi cu descărcări electrice, iar mercurul în termometre se va ridica până la +25 grade ziua și +18 grade Celsius noaptea.

La Edineț și la Soroca se așteaptă, de asemenea, averse cu descărcări electrice, cu temperaturi cuprinse între +26... +28 de grade Celsius pe parcursul zilei, iar noaptea +18... +19 grade.

La Orhei și la Ungheni maxima zilei va fi de +30 de grade ziua, iar noaptea se așteaptă +20 de grade Celsius. La fel, sunt posibile ploi cu descărcări electrice.

În capitală se așteaptă cer variabil cu temperaturi de până la +31 de grade pe parcursul zilei și +21 de grade noaptea.

La Ștefan Vodă și la Leova meteorologii prognozează cer variabil și valori termice de +33 grade Celsius pe parcursul zilei și +22 grade noaptea.

La Comrat și Cahul va fi cel mai cald. Astfel, se așteaptă temperaturi de +34 de grade Celsius ziua și +23 de grade noaptea.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de caniculă pe arii extinse, valabil până la data de 6 iulie 2020.


Pub