Un medic de familie din Fălești, răpus de noul coronavirus

Centrul de Sănătate din Fălești a anunțat despre trecerea în neființă a unui medic de familie, care a decedat după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Colegii acestuia au publicat pe o rețea de socializare un mesaj de condoleanțe.

Foto: Centrul De Sanatate Falesti

„Cu profund regret anunțăm decesul medicului de familie Hangan Ion, care s-a alăturat listei medicilor-Eroi ce au pierdut lupta cu necruțătoarea infecție Covid-19. Și-a dedicat viața și sănătatea pentru populația raionului Fălești și Ungheni. A stat la straja sănătății multor familii, copii și maturi. A activat aproape jumătate de secol cu responsabilitate și devotament, fiind un specialist foarte bun. Condoleanțe rudelor, familiei, colegilor”, se arată în mesajul Centrului de Sănătate Fălești.

Decesul medicului din Fălești nu a fost confirmat deocamdată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Acesta este al 26-lea deces înregistrat în rândul lucrătorilor din sistemul de sănătate.

De menționat că, potrivit ultimelor informații furnizate de MSMPS, până la ziua de azi au fost confirmate 2 509 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 652, asistenţi medicali - 1 129, infirmieri - 508, personal auxiliar - 220. Dintre aceștia, 1 760 s-au tratat de Covid-19.

În total, în Republica Moldova au fost confirmate 17 150 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1 249 în regiunea Transnistreană. Bilanțul deceselor - 572.


Pub