Încă patru pacienți cu Covid-19 au pierdut lupta cu boala. Ministerul Sănătății confirmă decesul medicului din Fălești

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță în această dimineață încă patru decese, provocate de Covid-19. Printre pacienții care au pierdut lupta cu noul coronavirus se află și medicul Ion Hanganu, din Fălești.

Foto: UNIMEDIA

În ultimele ore au murit trei bărbați și o femeie, din diferite raioane ale țării.

Este vorba despre o femeie de 81 ani, din capitală, care a fost internată la data de 19 iunie, la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Pe lângă infecția cu noul coronavirus, pacienta suferea de hipertensiune arterială, fibrilație atriala tahisistolica.

Un bărbat de 88 ani, din raionul Călărași, confirmat pozitiv cu Covid-19 pe 25 iunie, s-a stins la domiciliu, după ce familia a refuzat spitalizarea, pacientul fiind imobilizat la pat de 5 ani de zile. El suferea de mai multe comorbidități, precum boală cerebrovasculară, hipertensiune arterială gr. III, AVC cu paraplegie.

O altă victimă a noului coronavirus este un bărbat de 61 ani, din raionul Nisporeni, care a fost internat la Spitalul Clinic Republican, la data de 22 iunie. Comorbidități - hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică.

Ministerul Sănătății a confirmat decesul medicului de familie din Fălești, Ion Hanganu. Instituția a transmis un mesaj de condoleanțe:

„Cu regret anunțăm trecere în neființă a domnului Ion Hanganu, în vârstă de 72 ani, din raionul Fălești. Acesta a fost internat la data de 14 iunie, la Spitalul Clinic Republican. Domnul Ion Hanganu a activat în calitate de medic de familie în cadrul Centrului de Sănătate Pîrlița, raionul Ungheni. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.”

Până la ora actuală, 26 lucrători medicali au pierdut lupta cu noul coronavirus, spun reprezentanții MSMPS.


Pub