(video) Operațiune de salvare neobișnuită, la Edineț. Două capre rătăcite, scoase dintr-o groapă de 20 de metri adâncime

Două capre au fost scoase vii și nevătămate dintr-o groapă de pe teritoriul unei cariere de piatră din satul Fetești, raionul Edineț. Potrivit IGSU, animalele ar fi petrecut acolo două zile.

Foto: IGSU

Cazul s-a întâmplat pe data de 3 iulie în localitatea Fetești, raionul Edineț. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 13:36.

Potrivit informațiilor înregistrate, un cioban și-a pierdut două capre cu două zile în urmă, iar în după-amiaza zilei de ieri animalele au fost depistate prăbușite într-o carieră de piatră. La fața locului s-a deplasat un echipaj de salvatori, care ajunși au stabilit că animalele se aflau într-o groapă pe teritoriul unei cariere de piatră cu adâncime aproximativ de 20 de metri.

Timp de 40 de minute angajații IGSU au reușit extragerea caprelor utilizând echipament specializat. Animalele au rămas nevătămate și au fost predate ciobanului. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020 salvatorii au intervenit în 186 cazuri pentru salvarea animalelor.


Pub