Doliu în Armata Națională. Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă

Zile de doliu în Armata Națională. Unitățile din toate garnizoanele militare au coborât drapelele în bernă în memoria locotenentului major Ivan Ciobănica, care a decedat vineri, 3 iulie, în timpul executării obligațiunilor de serviciu.

Foto: Ministerul Apărării

„Militarul este un erou și un exemplu de devotament pentru fiecare, pentru că el a fost cel care a sărit în ajutorul ostașilor în termen, fără să se gândească, pentru a opri o blindată, aflată în reparație, căreia îi cedase frâna. Ca rezultat, Ivan a fost strivit între două unități de tehnică militară. Ofițerul a fost transportat imediat la spital unde, din cauza traumelor primite, a decedat” se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării, pe pagina oficială de Facebook.

Locotenentul major Ivan Ciobănica activa în Armata Naţională în calitate de comandant companie poliție militară, în cadrul Batalionului de Gardă, și avea 26 de ani.

Militarul va fi înmormântat mâine, la baștină, în satul Dizghigea, raionul Comrat.

Ministerul Apărării declară că Ivan Ciobănica va fi decorat post-mortem cu medalia „Bărbăție și Curaj” a Armatei Naționale.

Totodată, conducerea Ministerului Apărării anunță că va întreprinde toate măsurile de protecție socială a familiei militarului decedat.

Amintim că militarul, în vârstă de 26 de ani, a decedat în urma unui accident în timpul executării obligațiunilor de serviciu. Totul s-ar fi produs pe teritoriul unității militare de pe strada Pietrarilor.


Pub