Astăzi, Statele Unite ale Americii sărbătoresc 244 de ani de independență. Mesajele de felicitare ale politicienilor moldoveni

Astăzi se împlinesc 244 de ani de la semnarea declarației de Independență a SUA. Cu prilejul acestei sărbători, mai mulți politicieni moldoveni au lansat mesaje de felicitare și de mulțumire Statelor Unite ale Americii.

Foto: officeholidays.com

Igor Dodon a adresat felicitări Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, precum și tuturor cetățenilor americani cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii. Oficialul a menționat că între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii s-au stabilit relații speciale de prietenie și colaborare, bazate pe idealuri comune și încredere reciprocă. În acest sens, șeful statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența tehnico-financiară substanțială, oferită în ultimele decenii Republicii Moldova de către SUA.

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a publicat un mesaj de felicitare dedicat poporului american, în care a transmis urări de bine și a exprimat recunoștința din partea poporului Moldovei pentru asistența oferită „încă de la independență”.

Andrei Năstase, liderul Platformei DA: „Spiritul rezistent al poporul american constituie pentru noi o confirmare a faptului că măreția unei națiuni nu este dată, dar este câștigată. (...) Transmit cuvinte de respect Ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în persoana căruia avem un prieten ferm, un susținător al principiilor democratice de funcționare a instituțiilor puterii de la Chișinău. Sperăm să valorificăm pe deplin dialogul nostru strategic cu SUA, că eforturile noastre de modernizare a societății, de promovare a unei guvernări inteligente, competitive vor fi sprijinite și în continuare.”, a scris politicianul pe Facebook.

Cu mulțumiri a venit și Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari: „Ziua Independenței SUA este un bun prilej de a mulțumi Ambasadei SUA la Chișinău și poporului american pentru susținerea și suportul oferit de-a lungul timpului! Happy Independence Day, USA!”, a scris oficialul.

Președintele grupului parlamentar Pro Moldova SUA, Andrian Candu, a felicitat și el, la rândul său, Statele Unite, cu ocazia împlinirii a 244 de ani de independență. „Le urăm la mulți ani americanilor de pretutindeni și le dorim bună înțelegere și pace! Cu această ocazie, vreau să le mulțumim o dată în plus partenerilor de peste ocean pentru suport și ajutor pentru cetățenii Republicii Moldova, mai ales în perioade complicate, cum este pandemia de Covid-19. SUA sunt un model de dezvoltare și doar prietenind cu astfel de țări avem garanția că și Republica Moldova va fi bine”, a declarat fostul speaker al Parlamentului.

Declarația de Independență a fost adoptată oficial pe data de 4 iulie, 1776. De atunci, această zi a fost sărbătorită ca zi de naștere a independenței americane, cu festivități variind de la artificii, parade și concerte până la evenimente mai informale ca adunări de familie și grătare, a scris astăzi Ambasada Statelor Unite la Chișinău, pe pagina oficială de Facebook.


Pub