(video) Ce crede ANSP despre obligativitatea purtării măștilor și a mănușilor de către copii în școli și grădinițe

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, crede că purtatul măștilor în rândul copiilor, în special a celor cu vârsta de până la 7-8 ani, nu este „real și nici nu este oportun”.

Foto: UNIMEDIA

„Copii din instituție de educație timpurie și cei din clasele primare, nu este real și nu este oportun să poarte măști și noi ne-am prounutat cu privire la acest subiect și de fapt accentul nu trebuie pus pe măști. dar pe distanță și igiena mâinilor, și pe asta vom instista. Cât ține de purtarea de mănuși pentru școlari poate să nu devină o ooligativitate, dacă asigurăm condiții pentru igiena mâinilor pornind de la spălat cu apă caldă și săpun și condiții de dezinfecare a mâinilor. ANSP s-a pronunțat contra purtatului de măști și mânuși pentru copii din aceste categorii de instituție”, a declarat Furtuna.

Amintim că la începutul săptămânii curente șeful statului Igor Dodon a anunțat că grădinițele ar putea să fie redeschise începând cu mijlocul lunii iulie, inițial în zonele rurale. O decizie în acest sens urmează să fie propusă Comisiei Extraordinară pentru Sănătate Publică spre aprobare.

Primăria municipiului Chișinău a anunțat că se pregătește pentru o eventuală redeschidere a grădinițelor. În cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

Totodată, ministerul Educației, la moment, examinează mai multe posibilități de desfășurarea a orelor începând cu luna septembrie, iar una dintre opțiuni ar putea fi și învățământul în schimburi, pentru a nu fi aglomerate clasele.


Pub