Igor Dodon renunță la scenarii: Doar alegeri parlamentare anticipate, odată cu prezidențialele sau imediat după

Șeful statului, Igor Dodon, a renunțat la posibilele scenarii privind evoluția situației politice din țară și declară că singura soluție la moment sunt alegerile parlamentare anticipate. El a dat asigurări că PSRM nu va purta discuții cu deputații din fracțiunie Șor și Pro-Moldova, iar pe liderii PAS și ai Platformei DA i-a sfătuit să „nu se lege cu bandiții”.

„După aceste plecări, după cumpărarea deputaților, oamenii pierd încrederea în toți. Cu acest Parlament nu mai ai ce face. Sunt deja 16-17 deputați care și-au părăsit fracțiunile, pe care i-au cumpărat. De aceea, unica soluție sunt alegerile parlamentare anticipate. Plahotniuc are deja 23-24 de deputați, plus 3 conserve oligarhice, ajunge la 30 de deputați și vrea să intre la guvernare”, a declarat șeful statului, în cadrul emisiunii sale tradiționale de vineri.

Igor Dodon susține că PSRM nu va purta discuții cu cei din Pro-Moldova: „Bandiții întâi îți crează probleme, apoi spun că vin și ți le rezolvă. Ultima perioadă, Șor, Candu, Plahotniuc, încearcă să iasă la discuții nu numai cu dreapta, deja vin și la socialiști. Apropo, Cebotari iese și spune că acolo Candu nimic nu hotărăște, spune că el e acolo pațanul cu care trebuie de negociat. Poziția noastră oficială, a socialiștilor - niciun fel de discuții cu bandiții, doar alegeri parlamentare anticipate. Gruparea asta mafiotă e ca oaia ceea cu leșie, râioasă, într-o stână mare, care stă deoparte. Cei care se apropie, e gata cu ei, se molipsesc și se duc în jos”.

„Cel mai urât de către moldoveni partid este Pro-Moldova.Toți înțeleg că acesta este proiectul lui Plahotniuc și cu Șor. Noi cu voi categoric nu vom avea niciun fel de discuții, nu o să invit la Președinție grupul Candu și grupul Șor”, a mai adăugat Igor Dodon.

Acesta le-a recomandat și foștilor colegi de coaliție să nu negocieze cu grupul Candu-Șor: „Vă dau un sfat prietenește, nu vă legați cu bandiții, am văzut câțiva și dintr-un partid și din altul, deja fug. Dacă vă legați cu bandiții, nu aveți viitor”.

Șeful statului a declarat că va face tot posibilul să declanșeze procedurile necesare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate: „Acest Parlament trebuie curățit, gata, ajunge. Ideal ar fi ca anticipatele să aibă loc odată cu prezidențialele. Săptămâna viitoare, Curtea Constituțională va decide, dar indiferent dacă va fi posibil sau nu, scrutinul trebuie să fie în timpul cel mai apropiat timp. Dacă nu, atunci imediat după prezidențiale, președintele ales de popor trebuie să semneze primul decret privind dizolvarea Parlamentului și alegerile parlamentare anticipate”.


Pub